Blockchain Stories
Is Bitcoin nog steeds in een bullmarkt na verlies onder $60.000?
Bitcoin Nieuws Technische Analyse

Is Bitcoin nog steeds in een bullmarkt na verlies onder $60.000?

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Bitcoin is onlangs onder de magische grens van $60.000 gekomen, wat zorgen baart bij investeerders en analisten die vreesden dat de bull run zijn einde nadert.

Deze ontwikkeling heeft veel onzekerheid op de markt gebracht, aangezien velen zich afvroegen of Bitcoin opnieuw zou kunnen dalen na een periode van volatiliteit.

Ondanks deze daling heerst er nog steeds twijfel of het verlies van deze grens een langdurige impact zal hebben, vooral gezien de stijgende inflatie en potentiële marktreguleringen. Investeerders blijven de markt nauwlettend in de gaten houden om kansen en risico’s goed af te wegen.

Daling van Bitcoin en marktgevoelens

De recente daling van Bitcoin onder de $60.000 heeft zowel zorgen als vragen opgeroepen. Het niet behouden van deze grens kan worden gezien als een teken dat de bull run ten einde is.

De markt is momenteel onzeker, en sommige analisten vrezen dat de daling onder de $60.000 aangeeft dat de rally zijn einde nadert.

Tegelijkertijd blijven optimisten wijzen op de toenemende acceptatie van cryptocurrencies door grote bedrijven en overheden als een teken dat de lange termijn vooruitzichten voor Bitcoin en andere digitale valuta’s positief blijven.

Deze voortdurende onzekerheid zorgt ervoor dat beleggers voorzichtig zijn, terwijl ze hopen op een herstel.

daling bitcoin 21 augustus
Bron: TradingView

Inzichten uit CryptoQuant data

Nieuwe gegevens van CryptoQuant geven echter een ander beeld. Ondanks de huidige dip hint de data op een mogelijke voortzetting van de bull run. CryptoQuant focust op de Bitcoin Inter exchange Flow Pulse (IFP), een maatstaf die de bewegingen van Bitcoin tussen spot en derivatenexchanges meet.

Een stijgende IFP duidt meestal op een bullish fase, omdat dit betekent dat meer Bitcoin naar derivatenexchanges wordt verplaatst, wat aangeeft dat handelaren zich voorbereiden op hogere prijzen.

De recente IFP data laat zien dat er nog steeds interesse is, ondanks de neerwaartse beweging, wat wordt gezien als een positief signaal omdat handelaren normaal gesproken naar derivatenexchanges verschuiven wanneer ze hogere prijzen verwachten.

Deze trend suggereert dat investeerders bereid blijven risico’s te nemen, vergelijkbaar met gedrag dat we in eerdere bullmarkten zagen.

Huidige marktstatus en prijsanalyse

Op dit moment staat Bitcoin op $59.000, net onder het belangrijke weerstandsniveau van $60.000. Het is belangrijk dat Bitcoin snel weer boven deze grens komt om de opwaartse trend te hervatten.

Dit niveau fungeert als een psychologische grens, en een sluiting daarboven zou een vernieuwde bullish momentum kunnen signaleren en waarschijnlijk verdere winsten mogelijk maken.

Verlies van het $60.000 niveau en de huidige stand van $59.000 kan echter zorgwekkend zijn. Deze psychologische grens is significant, en een verdere daling daaronder zou het marktsentiment kunnen verslechteren en mogelijk leiden tot verhoogde verkoopdruk.

Bitcoin koers grafiek 2024
Bitcoin handelt op een koers van $59.000. Bron: TradingView

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Belangrijke prijsniveaus voor TON om in de gaten te houden

Timo Bruinsma

MicroStrategy verdubbelt inzet op Bitcoin met $700M

Timo Bruinsma

Notcoin kopers kunnen een trendomkeer verwachten

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu