Blockchain Stories
Inval op Duitse Crypto geldautomaten levert bijna 28 miljoen op
Bitcoin Nieuws

Inval op Duitse Crypto geldautomaten levert bijna 28 miljoen op

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Onlangs hebben de Duitse autoriteiten een aanzienlijke klap uitgedeeld aan ongeautoriseerde Exploitanten van Bitcoin automaten. Tijdens deze operatie werd ongeveer $28 miljoen aan contanten en 13 crypto automaten in beslag genomen op 35 locaties.

Deze actie werd geleid door de Duitse financiële toezichthouder, BaFin, in samenwerking met handhavingsinstanties en de Duitse centrale bank. Dit markeert een belangrijke stap in de strijd tegen illegale financiële activiteiten met digitale activa.

De actie in Duitsland

De opkomst van Bitcoin automaten in Duitsland heeft zowel interesse als bezorgdheid gewekt. Deze machines, vergelijkbaar met traditionele geldautomaten, stellen gebruikers in staat digitale valuta zoals Bitcoin te kopen of verkopen met contant geld of een bankpas.

Veel van deze automaten opereren echter zonder de juiste licenties, wat aanzienlijke risico’s met zich meebrengt. BaFin heeft onlangs benadrukt dat illegale automaten een groot gevaar vormen voor witwassen, fraude en diefstal. De toezichthouder is vastbesloten de integriteit van het Duitse financiële systeem te beschermen en vereist dat elke operator vooraf toestemming verkrijgt.

Het negeren van deze licentievoorwaarden kan leiden tot ernstige juridische gevolgen, waaronder een gevangenisstraf van maximaal vijf jaar. De anonimiteit van transacties met virtuele valuta trekt criminele elementen aan. De recente inbeslagnames laten zien hoe serieus de Duitse autoriteiten dit probleem nemen en benadrukken de noodzaak van strikte naleving van de regels.

bitocin marktkapalisatie 2024
Bron: TradingView

Het belang van regelgeving

BaFin’s actie maakt deel uit van een bredere missie om het toezicht op de snelgroeiende cryptosector in Duitsland te versterken. Veel crypto automaten opereren zonder regelgeving omdat wetgeving ontbreekt over hoe ermee om te gaan. Dit gebrek aan regelgeving vormt niet alleen een bedreiging voor klanten, maar opent ook de deur voor illegale activiteiten.

Zonder de juiste Know Your Customer (KYC) maatregelen, kunnen crypto automaten hotspots worden voor witwassen en de financiering van terrorisme. Elke transactie boven de 10.000 euro zou tot identiteitsverificatie moeten leiden, maar veel ongeautoriseerde operators houden zich niet aan deze maatregelen.

Daarom zetten de autoriteiten zich in om te verzekeren dat elke crypto transactie binnen het kader van de bestaande wetgeving plaatsvindt.

Internationale gevolgen

De stappen die Duitsland onderneemt, zijn onderdeel van een wereldwijde trend om strenger toezicht te houden op crypto activiteiten. Wereldwijd wordt erkend dat strengere regelgeving nodig is om misstanden met digitale valuta te voorkomen. De recente confiscatie van $28 miljoen toont de snelle reactie van overheden op uitdagingen binnen de crypto industrie.

De beperkingen op ongeautoriseerde automaten in Duitsland sturen een duidelijke boodschap naar operators en investeerders. De vrije dagen zijn voorbij, en er wordt steeds meer toezicht gehouden op crypto. Ongeautoriseerde operators kunnen zware juridische gevolgen ondervinden.

Deze actie benadrukt de gevaren van ongeautoriseerde crypto automaten en de noodzaak van een uitgebreid regelgevingskader om consumenten en het financiële systeem te beschermen.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

$1,9 miljoen aan crypto gedrained in mogelijke Banana Gun bot hack

Pieter de Haan

Binance trekt 40% meer grote investeerders aan in 2024

Pieter de Haan

Wat kan PEPE doen tijdens Uptober en in Q4?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu