Blockchain Stories
Cryptopunks NFT, ooit verkocht voor $24 miljoen, nu opnieuw geveild
NFT Nieuws

Cryptopunks NFT, ooit verkocht voor $24 miljoen, nu opnieuw geveild

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

CryptoPunks #5822, een bekende non-fungible token (NFT), is onlangs verkocht voor een onbekend bedrag aan een anonieme koper. Deze verkoop vond plaats in een periode waarin de NFT markt in een neerwaartse spiraal zit. Dit specifieke stuk digitale kunst was ooit het duurste item in de CryptoPunks collectie. Crypto investeerder Deepak Thapliyal kocht de NFT in 2022 voor $24 miljoen.

Op maandag kwam CryptoPunks #5822 opnieuw in de schijnwerpers te staan toen bekend werd dat het verkocht was voor een onbekend bedrag aan een onbekende koper. Deze NFT verwierf eerder al roem toen Thapliyal, een prominente figuur in de cryptowereld, het stuk in februari 2022 kocht voor 8.000 ETH, een aantal dat op dat moment bijna $24 miljoen waard was. Die transactie was destijds de vierde duurste NFT verkoop ooit.

Cryptopunks #5822 naar een nieuw adres

De verkoop van CryptoPunks #5822 door Thapliyal werd door hem zelf aangekondigd met een korte boodschap op sociale media. Hij noemde het afscheid van de NFT ‘het einde van een tijdperk,’ maar maakte geen details bekend over het bedrag dat hij voor de verkoop ontving. On-chain data bevestigde echter de overdracht van de NFT van Thapliyal’s digitale adres naar een nieuw, nog niet geïdentificeerd adres. Dit adres had geen andere digitale activa behalve de NFT zelf.

Na de aankondiging van de verkoop ontstond er een levendige discussie op sociale media. Veel mensen vroegen zich af of de verkoop winstgevend was geweest of juist met verlies was afgerond. Een gebruiker op X vroeg direct hoeveel geld Thapliyal had verloren bij de verkoop, terwijl een ander zich afvroeg of deze NFT de slechtste investering aller tijden was. Ondanks de negatieve speculaties waren er ook mensen die Thapliyal feliciteerden met de verkoop.

Op de officiële website van CryptoPunks is te zien dat er nog maar één van de negen zeldzame CryptoPunks NFT’s te koop is. Deze staat genoteerd voor 5.000 ETH, wat op dit moment ongeveer $13,36 miljoen waard is. Een gebruiker op X speculeerde dat Thapliyal zijn NFT voor een vergelijkbaar bedrag verkocht zou kunnen hebben. Als dit klopt, zou dat betekenen dat hij bijna de helft van zijn oorspronkelijke investering heeft verloren.

Minimumprijs collectie naar een dieptepunt

De prijsvloer van het CryptoPunks project heeft sinds de aankoop door Thapliyal een aanzienlijke daling doorgemaakt. Toen hij in 2022 zijn miljoeneninvestering deed, bevond de NFT markt zich op een hoogtepunt en werd de goedkoopste CryptoPunk verhandeld voor een gemiddelde prijs van $200.000. Volgens gegevens van NFT Price Floor is deze prijsvloer inmiddels gedaald tot ongeveer $59.000.

Eerder deze maand bereikte de minimumprijs van de CryptoPunks collectie zelfs een dieptepunt van minder dan $44.000. Dit is de eerste keer dat de gemiddelde prijs zo laag is gezakt. In augustus organiseerde veilinghuis Sotheby’s een veiling waarbij een CryptoPunks NFT en een kunstwerk van Beeple werden aangeboden. Ondanks de promotie werd er slechts één bod uitgebracht. Sotheby’s schatte de waarde van de NFT op $70.000 tot $100.000, maar de enige bieder was bereid ‘slechts’ $45.000 te betalen.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

OKX Wallet vernieuwd: Eenvoudige toegang tot miljoenen tokens en DeFi producten

Pieter de Haan

Dogecoin: Koersvoorspelling versneld door transactiehoogtepunten?

Julian Smits

Zwitserse beurs lanceert mogelijk een nieuwe crypto exchange

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu