Blockchain Stories
Hebben smart contracts de waarde van ADA met 90% doen kelderen?
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Hebben smart contracts de waarde van ADA met 90% doen kelderen?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De dramatische opkomst en neergang van Cardano’s ADA token hebben veel aandacht getrokken in de cryptowereld. ADA bereikte een piekwaarde van $3 in augustus 2021, wat een hoogtepunt markeerde in de populariteit van het token.

Sindsdien is de waarde van ADA met meer dan 90% gedaald, wat voor veel investeerders reden tot zorg is geweest. Deze neergang begon rond de introductie van de Alonzo hard fork, een belangrijke technologische update voor Cardano die smart contracts mogelijk maakte.

Invloeden en uitdagingen bij de prijsdaling van ADA

Tijdens de bullmarkt van 2020 tot 2021 bereikte ADA een toppunt van $3. Hoewel dit een hoogtepunt was, begon de prijs te dalen na de activatie van de Alonzo hard fork.

Deze update introduceerde smart contracts in het Cardano netwerk, een cruciale stap voor de platformontwikkeling. Desondanks is de waarde van ADA sindsdien gezakt naar ongeveer $0,32, een daling van meer dan 90%. Deze daling roept de vraag op of de introductie van smart contracts de waarde van ADA heeft “gedood”.

De cryptowinter van 2022 verergerde de prijsdaling, waardoor investeerders die ADA in augustus 2021 kochten, aanzienlijke verliezen hebben geleden.

Vooruitzichten voor ADA

De toekomst van ADA is onzeker, vooral gezien het huidige marktsentiment. Hoewel sommige handelaren optimistisch blijven, is het de vraag of ADA zich zal herstellen en de verliezen van 2022 zal goedmaken.

Wat wel duidelijk is, is dat de Alonzo hard fork en de Goguen fase belangrijke mijlpalen waren voor Cardano. Voor de Alonzo hard fork konden ontwikkelaars geen gedecentraliseerde applicaties (dApps) op Cardano maken, waardoor concurrentie met Ethereum en andere platforms die smart contracts ondersteunen lastig was.

Na Alonzo kunnen gebruikers nu complexe smart contracts maken met Plutus scripts en dApps uitvoeren. Alle transactiekosten op het netwerk worden betaald in ADA, wat de vraag naar het token zou moeten stimuleren.

Cardano blijft zich ontwikkelen en is nu in de overgang naar de Voltaire fase. Deze fase richt zich op gedecentraliseerd bestuur, waardoor ADA houders meer invloed krijgen bij stemmen over voorstellen en directe bijdragen aan netwerkinspanningen.

cardano daling grafiek
Een overzicht van de prijsdaling van Cardano in de afgelopen 6 maanden | Bron: TradingView

Marktstatus van ADA

Momenteel verkeert ADA nog steeds onder zware verkoopdruk en kan het dalen naar ongeveer $0,22 als kopers niet ingrijpen. Als de prijs echter boven de $0,50 stijgt, kunnen kopers ADA naar nieuwe hoogten brengen.

Het succes van ADA hangt grotendeels af van de marktreactie op de verdere ontwikkeling van het Cardano ecosysteem en de implementatie van gedecentraliseerd bestuur in de Voltaire fase.

Ondanks de dalende prijzen groeit het ecosysteem van Cardano. Volgens DeFiLlama beheren DeFi protocollen op Cardano nu meer dan $177 miljoen aan activa, wat aangeeft dat ontwikkelaars smart contracts benutten om innovatieve oplossingen op het netwerk te bouwen.

cardano marktcap overzicht
Cardano TVL | Bron: DeFiLlama

De overgang naar de Voltaire fase en de nadruk op gedecentraliseerd bestuur zullen waarschijnlijk cruciaal zijn voor de toekomstige waarde van ADA. ADA houders krijgen meer invloed op de koers van het netwerk, wat de betrokkenheid en inzet van de gemeenschap zou moeten vergroten.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

OKX Wallet vernieuwd: Eenvoudige toegang tot miljoenen tokens en DeFi producten

Pieter de Haan

Dogecoin: Koersvoorspelling versneld door transactiehoogtepunten?

Julian Smits

Zwitserse beurs lanceert mogelijk een nieuwe crypto exchange

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu