Blockchain Stories
Gary Gensler als Minister van Financiën? Dit gebeurt er met crypto
Bitcoin Nieuws

Gary Gensler als Minister van Financiën? Dit gebeurt er met crypto

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Naarmate de presidentsverkiezingen van 2024 naderen, gaan er steeds meer geruchten rond over mogelijke veranderingen in belangrijke overheidsrollen. 

Met name nu vice president Kamala Harris een sterke houding aanneemt ten opzichte van cryptocurrency, zijn er geruchten opgedoken over een belangrijke benoeming.

Gary Gensler weer terug?

Volgens een recent artikel van de Washington Reporter zou Gary Gensler, het huidige hoofd van de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) en bekend om zijn crypto sceptische opvattingen, mogelijk worden genomineerd als Minister van Financiën als Harris in november de presidentsverkiezingen wint. 

Dit gerucht heeft geleid tot een aanzienlijke terugslag vanuit de crypto community, waarbij velen hun zorgen uiten over het mogelijke leiderschap van Harris.

In een satirische post van Bitcoin Archive werd de scepsis van de community op humoristische wijze benadrukt, wat suggereert dat de crypto sector zich mogelijk achter een alternatieve kandidaat zal scharen bij de komende verkiezingen.

Crypto community is geschokt

Om de voorkeur van de crypto community verder te onderstrepen, reageerde een X account met de gebruikersnaam Yakuza als volgt:

Trump weet wie dit land naar de afgrond brengt. Hij is er om die obstakels weg te nemen. Kamala daarentegen steunt hen.

Dit is niet de eerste keer dat dergelijke geruchten de ronde doen. In een recent gesprek met de Reporter uitte vertegenwoordiger Tom Emmer zijn zorgen dat Harris mogelijk Gensler of senator Elizabeth Warren zou selecteren als haar Minister van Financiën. 

Emmer waarschuwde verder dat zo’n besluit economische problemen zou kunnen veroorzaken:

Hij heeft overal rechtszaken aangespannen en overal verloren. Die tijd is voorbij. Gary Gensler moet verder gaan. Zijn carrière in de overheid zou voorbij moeten zijn.

Het is duidelijk dat deze ontwikkelingen een aanzienlijke impact hadden op de Polymarket voorspelling grafiek, waar Harris aan kop stond. Momenteel staat Harris bovenaan met 50%, maar voormalig president Donald Trump zit haar op de hielen met 49% en lijkt klaar om haar opnieuw in te halen. Trump stond eerder bovenaan met 72%, maar Harris begon hem voorbij te streven na het ‘Crypto for Harris’ initiatief.

Nu er onzekerheid heerst over de mogelijkheid dat dit nieuws werkelijkheid wordt, vatte Ryan Sean Adams, oprichter van Bankless, het sentiment goed samen toen hij zei:

Als dit waar is, zou dit in feite het EINDE betekenen van crypto in de VS en zouden we het land nu al kunnen ontvluchten.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Bullish signaal voor Sui: TVL en stijgende actieve wallets

Timo Bruinsma

Wormhole stijgt met 20% in 3 dagen en presteert beter dan Bitcoin

Timo Bruinsma

PEPE richt zich op een uitbraak na whale activiteit

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu