Blockchain Stories
Ethereum worstelt te midden van ETH ETF uitstromen en stijgt licht
Altcoin Ethereum Nieuws Technische Analyse

Ethereum worstelt te midden van ETH ETF uitstromen en stijgt licht

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De cryptomarkt maakte tijdens de Aziatische handel sessie op dinsdag een sterke comeback. Ethereum (Ticker: ETH) steeg met ongeveer 2% en werd op het moment van schrijven verhandeld op $2.593. 

Ondanks deze recente winst heeft de grootste altcoin 23% van zijn waarde verloren sinds de lancering van spot Ether exchange traded funds (ETF’s) in de VS vorige maand.

Wat drukt de prijs van Ethereum?

De cumulatieve netto uitstromen van spot Ethereum ETF’s bedroegen $430 miljoen op het moment van schrijven. De Grayscale Ethereum Trust ETF (ETHE), die begon met $10 miljard aan activa, heeft sinds de lancering consequent negatieve instroomcijfers laten zien. 

De ETF bezit nog steeds $4,85 miljard aan nettoactiva, wat het risico op verdere dalingen vergroot.

image
Bron: SoSoValue

Vorige week voorspelde Vance Spencer, mede oprichter van Framework Ventures, dat beleggers uiteindelijk hun portefeuilles zouden verdelen met een 50% verdeling tussen Bitcoin en Ether ETF’s. 

In de afgelopen drie handelsdagen hebben Bitcoin ETF’s opeenvolgende instromen gekend, terwijl Ethereum ETF’s te maken hadden met opeenvolgende uitstromen.

Dalende netwerkactiviteit verhoogt ETH aanbod

Het Ethereum-netwerk heeft ook een afname in gebruik gezien, zoals blijkt uit gegevens van DappRadar. Het aantal unieke actieve wallets (UAW) op het Ethereum netwerk is de afgelopen 30 dagen met 20% gedaald. Met 1,67 miljoen gebruikers in dezelfde periode staat Ethereum op de zesde plaats in deze metric.

image
Bron: Dapprat

De dalende netwerkactiviteit heeft ook invloed gehad op het aantal verbrandde ETH tokens, wat op zijn beurt het aanbod heeft vergroot en Ethereum inflatoir heeft gemaakt. 

Gegevens van Ultrasound Money laten zien dat er in de afgelopen zeven dagen ongeveer 18.000 ETH tokens zijn uitgegeven, terwijl slechts 1.500 tokens werden verbrand. Dit resulteerde in een stijging van het ETH-aanbod met meer dan 16.000 tokens in zeven dagen. 

Het stijgende aanbod, gecombineerd met afnemende vraag, oefent neerwaartse druk uit op de prijs van ETH.

Indicatoren signaleren zwakke vraag

ETH kampt momenteel met een zwakke vraag, wat de prijs mogelijk verder onder druk kan zetten. De Chaikin Money Flow (CMF), die accumulatie en distributie meet, stond negatief, wat aangeeft dat verkoopdruk zwaarder woog dan koopdruk sinds begin augustus. 

image
Bron: TradingView

De positieve Directional Movement Index (DMI) toonde ook een neerwaartse trend, aangezien de positieve Directional Indicator sinds juli onder de negatieve Directional Indicator ligt.

Toch begint de afstand tussen de twee lijnen te verkleinen, wat wijst op een mogelijke omkering. Handelaren moeten ook letten op een mogelijke liquiditeits vangst bij $2.115, aangezien de prijs sterk aan het herstellen is. 

Volgens een analyse van ons op CryptoQuant heeft ETH een terugkeer van hefboom handelaren nodig om een stijgende correctie te realiseren. Daarnaast is, volgens Coinglass, de Open Interest van Ethereum gedaald van een piek van $17 miljard in mei naar de huidige $10 miljard.

Gerelateerde berichten

MicroStrategy verdubbelt inzet op Bitcoin met $700M

Timo Bruinsma

Notcoin kopers kunnen een trendomkeer verwachten

Timo Bruinsma

Rusland richt crypto groep op voor internationale handel

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu