Blockchain Stories
Dogecoin: 32% groei in belangrijke maatstaf kan koers doen stijgen
Altcoin Dogecoin Memecoin Nieuws Technische Analyse

Dogecoin: 32% groei in belangrijke maatstaf kan koers doen stijgen

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Dogecoin (DOGE), een populaire cryptocurrency, heeft de afgelopen 24 uur een opvallende toename in handelsactiviteit ervaren. Gegevens van CoinMarketCap laten een indrukwekkende 35% stijging in handelsvolume zien. Wat houdt deze ontwikkeling in voor Dogecoin en zijn gebruikers?

Handelsactiviteit stijgt met 35% in 24 uur

Onlangs heeft Dogecoin een aanzienlijke toename in handelsactiviteit gekend. Met een stijging van 35% in het handelsvolume worden er duidelijk meer transacties uitgevoerd.

Deze toename kan wijzen op een groeiende interesse en betrokkenheid van gebruikers binnen het Dogecoin netwerk. Een groter handelsvolume suggereert dat meer Dogecoins van eigenaar wisselen, wat zowel koop als verkoopdruk kan genereren.

Naast het handelsvolume rapporteren gegevens van IntoTheBlock een aanzienlijke groei in de activiteit van DOGE adressen. Het aantal dagelijks actieve adressen, dat het totaal aantal unieke adressen dat dagelijks transacties uitvoert weergeeft, is gestegen naar 55.440. Dit markeert het hoogste aantal dagelijkse actieve DOGE adressen in een periode van 30 dagen.

actieve dogecoin houders
Bron: IntoTheBlock

Explosieve groei van dagelijks actieve adressen: een 30 daagse analyse

De dagelijkse actieve adressen van DOGE zijn vorige week toegenomen, wat duidt op een verhoogde on chain transactieactiviteit. Naast deze algemene toename zien we ook een toename in de creatie van nieuwe adressen op de DOGE blockchain.

Het aantal dagelijks actieve adressen bereikte afgelopen weekend 55.440, een stijging van 32% ten opzichte van de 42.000 van de dag ervoor. Hoewel het aantal dagelijks actieve adressen sindsdien iets is afgenomen, blijft de algemene trend positief.

Volgens IntoTheBlock is er een stijging van 11,41% in het aantal nieuwe adressen en een toename van 6,22% in het totale aantal actieve adressen ten opzichte van dezelfde tijd vorige week. Dit suggereert een groeiend enthousiasme en vertrouwen in het Dogecoin netwerk.

Analyse van on chain transacties en implicaties voor het DOGE netwerk

Wat betekent deze toename in activiteit voor Dogecoin? De grotere activiteit weerspiegelt een groeiende interesse en betrokkenheid bij het Dogecoin netwerk. Meer gebruikers die transacties uitvoeren kunnen bijdragen aan een mogelijke prijsstijging.

De toename van nieuwe adressen wijst op een positieve stemming rond DOGE, wat aangeeft dat niet alleen bestaande gebruikers actiever worden, maar ook dat nieuwe deelnemers toetreden tot het Dogecoin ecosysteem, wat de algehele toename in on chain activiteit versterkt.

Gegevens van CoinMarketCap tonen een 35% stijging in dagelijks handelsvolume, wat betekent dat er in de afgelopen 24 uur meer Dogecoins van eigenaar zijn gewisseld. Het is belangrijk te beseffen dat deze volumetoename zowel te wijten kan zijn aan verkopen als aan koopdruk.

IntoTheBlock rapporteert een cumulatieve negatieve nettostroom van $14,5 miljoen aan DOGE op exchanges in de afgelopen zeven dagen.

Dit suggereert dat er meer DOGE tokens van exchanges naar privéportefeuilles zijn overgebracht dan er zijn verkocht, wat een blijvend optimistisch sentiment van sommige DOGE handelaren weerspiegelt.

dogecoin koersgrafiek augustus2024
Dogecoin heeft een koers van 0,10$ | Bron: TradingView

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.


Gerelateerde berichten

De groeiende rol van stablecoins in de cryptomarkt

Pieter de Haan

Hoe hoog kan BONK gaan als het dit niveau doorbreekt?

Timo Bruinsma

Ethereum Pectra upgrade: dit betekent het voor houders van ETH

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu