Blockchain Stories
Bitcoin bereikt $61.000 terwijl volatiliteit hoogte nadert
Bitcoin Nieuws Technische Analyse

Bitcoin bereikt $61.000 terwijl volatiliteit hoogte nadert

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Recentelijk heeft Bitcoin een belangrijke mijlpaal bereikt door de grens van $61.000 te doorbreken, ondanks aanhoudende marktvolatiliteit die zorgt voor sterke prijsschommelingen.

De recente stijging boven $61.000 is opmerkelijk, vooral gezien de hoge volatiliteit. De Bitcoin Volatility Index, die schommelingen in Amerikaanse dollars meet, staat momenteel op 3,07%, niet ver van het hoogtepunt van 3,25% op 10 augustus, een dag na een dip onder $54.000.

Ondanks deze positieve ontwikkeling heerst er nog steeds onzekerheid onder handelaren. Nathan Gauvin, CEO van Gray Digital, wijst erop dat deze volatiliteit wordt versterkt door bredere economische omstandigheden.

Tekenen van stagnerende economische groei en toenemende recessiezorgen maken investeerders voorzichtig. Hoewel verwachte renteverlagingen door de Federal Reserve enige verlichting kunnen bieden, blijft het marktsentiment voorzichtig.

bitcoin prijs grafiek 2024
Bitcoin prijsgrafiek 20 augustus | Bron: CoinGecko

De rol van de Federal Reserve en marktverwachtingen

De beslissingen van de Federal Reserve hebben een aanzienlijke impact op de cryptomarkten, omdat ze vaak de toon zetten voor economische verwachtingen en investeringsbeslissingen.

Op 18 september komt het Open Markets Committee van de Fed bijeen voor een cruciale rentevergadering. Tijdens deze bijeenkomst zullen beleidsmakers de huidige economische situatie evalueren en besluiten of aanpassingen in de rentetarieven noodzakelijk zijn.

Hoewel handelaren een renteverlaging verwachten, kan zelfs dit positieve nieuws slechts een beperkt effect hebben, door de huidige marktonzekerheid veroorzaakt door diverse geopolitieke en economische factoren.

Veel investeerders kiezen ervoor om te wachten tot na de verkiezingen voor een duidelijker beeld van de toekomstige marktontwikkelingen en mogelijke beleidsveranderingen die de economie kunnen beïnvloeden.

Gauvin merkt op dat de cryptomarkt momenteel beperkt is in zijn vermogen om te profiteren van positieve economische trends, voornamelijk door de volatiliteit en speculatieve aard van digitale valuta.

Wereldwijde liquiditeit en invloed op cryptocurrencies

Een andere cruciale factor die de cryptomarkt beïnvloedt, is de wereldwijde liquiditeit. Jamie Coutts, Chief Crypto Analyst bij Real Vision, benadrukt dat de wereldwijde geldbasis (krediet) met $1,2 biljoen is toegenomen, mede door een daling van de Amerikaanse dollar.

Deze toename in liquiditeit is gesteund door de Bank of Japan en de People’s Bank of China, die respectievelijk $400 miljard en $97 miljard hebben toegevoegd.

Daarnaast heeft goud recentelijk nieuwe recordhoogtes bereikt, hoewel de correlatie tussen Bitcoin en goud sinds het begin van het jaar aanzienlijk is verminderd.

Verwachtingen en toekomstperspectieven

Ondanks de volatiliteit en marktonzekerheid zijn er signalen dat de markt het jaar in goede gezondheid kan afsluiten.

De verbeterde wereldwijde liquiditeit en een gecoördineerde daling van de Amerikaanse dollar suggereren dat Bitcoin mogelijk beter zal presteren dan andere activa, tenzij een grote geopolitieke gebeurtenis roet in het eten gooit.

Voor cryptoliefhebbers en investeerders is het van belang om op de hoogte te blijven van marktontwikkelingen en verstandig te beleggen.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

MicroStrategy verdubbelt inzet op Bitcoin met $700M

Timo Bruinsma

Notcoin kopers kunnen een trendomkeer verwachten

Timo Bruinsma

Rusland richt crypto groep op voor internationale handel

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu