Blockchain Stories
Zoveel Shiba Inu (SHIB) heeft de Amerikaanse overheid in haar wallet
Altcoin Memecoin Nieuws

Zoveel Shiba Inu (SHIB) heeft de Amerikaanse overheid in haar wallet

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Volgens Arkham Intelligence bezit de Amerikaanse overheid momenteel ongeveer 54.897 miljard Shiba Inu (SHIB) tokens. Deze tokens zijn voor het grootste gedeelte in beslag genomen bij acties tegen criminelen en zijn nu opgenomen in een digitaal portfolio van de overheid, dat ook Bitcoin en een aantal andere cryptocurrencies omvat.

Op basis van de huidige marktprijs van $0,00001329 per SHIB token, wordt de totale waarde van deze holdings geschat op ongeveer $729.581. Hoewel SHIB dus een aanzienlijke waarde vertegenwoordigt binnen de crypto wallet van de overheid, staat het qua waarde lager dan digitale activa zoals Bitcoin en Ethereum.

Invloed van overheidscrypto ten opzichte van de markt

Het bezit van zo’n grote hoeveelheid SHIB door de overheid maakt het een aanzienlijke speler in de crypto sector, vaak aangeduid als een ‘whale’. Dit betekent dat toekomstige beslissingen om deze holdings te verkopen de marktdynamiek aanzienlijk kunnen beïnvloeden. Er zijn historische voorbeelden, zoals de verkoop van Bitcoin door Duitsland, die aantonen dat overheidsverkopen van crypto activa aanzienlijke prijsbewegingen kunnen veroorzaken.

Hoewel er momenteel geen aanwijzingen zijn dat Amerikaanse functionarissen van plan zijn om de SHIB tokens te verkopen, maken beleggers en marktanalisten zich zorgen over de mogelijke impact van zo’n actie. Mocht de overheid besluiten om een groot deel van haar Shiba Inu tokens te verkopen, zou dit ongetwijfeld gevolgen hebben voor de marktprijs van SHIB.

Huidige marktstatus van Shiba Inu

De Shiba Inu token wordt momenteel verhandeld tegen een prijs van $0,00001329. In de afgelopen 24 uur heeft de prijs een lichte daling van 1,54% ondergaan, terwijl de koers in de afgelopen week met 5,58% is gedaald. Ondanks deze schommelingen behoudt SHIB een aanzienlijke marktkapitalisatie, wat de aandacht trekt van zowel particuliere als institutionele beleggers. De fluctuaties in prijs en transactievolume zijn indicatief voor de voortdurende speculatie op de markt en de impact van bewegingen door grote houders, waaronder de Amerikaanse overheid.

De positie van SHIB in de portefeuille van de Amerikaanse overheid

De totale waarde van de Shiba Inu tokens in de wallet van de Amerikaanse overheid is gering vergeleken met de andere munten die de overheid in haar bezit heeft. De marktkapitalisatie heeft wel invloed op de markt van memecoins, dus een grote verkoop zou tot een rimpeleffect leiden. Amerika wil strenge regelgeving omtrent digitale valuta, maar tegelijkertijd wordt crypto ook door haar omarmd.

Analisten volgen de situatie op de voet, aangezien toekomstige overheidsacties met betrekking tot deze holdings inzicht kunnen geven in bredere strategieën en intenties, mogelijk met betrekking tot regelgevende of financiële benaderingen van cryptocurrency. Acties van de overheid op de cryptomarkt zijn eigenlijk nooit zonder gevolgen.

Deze gedetailleerde inventarisatie van de door de overheid aangehouden cryptovaluta’s benadrukt de toenemende interactie tussen traditionele overheidsactiviteiten en de opkomende markten voor digitale valuta. Het onderstreept ook de groeiende erkenning van cryptocurrencies als waardevolle activa en potentiële instrumenten binnen juridische en financiële kaders.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

OKX Wallet vernieuwd: Eenvoudige toegang tot miljoenen tokens en DeFi producten

Pieter de Haan

Dogecoin: Koersvoorspelling versneld door transactiehoogtepunten?

Julian Smits

Zwitserse beurs lanceert mogelijk een nieuwe crypto exchange

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu