Blockchain Stories
Shiba Inu klaar voor accumulatie ondanks prijsdaling SHIB
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Shiba Inu klaar voor accumulatie ondanks prijsdaling SHIB

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Stel je voor dat je door een populaire winkelstraat wandelt en je favoriete producten plotseling in prijs zijn gedaald. Dit gevoel wordt nu ook ervaren in de wereld van Shiba Inu (SHIB).

Ondanks recente prijsdalingen biedt de huidige situatie een unieke kans voor crypto investeerders. Sinds maart zit SHIB in een neerwaartse trend, wat het vertrouwen van investeerders heeft aangetast. Veel beleggers zijn daardoor terughoudend geworden om zich aan deze cryptocurrency te verbinden.

Dit gebrek aan vertrouwen is duidelijk zichtbaar in de afgenomen handelsvolumes en de verminderde activiteit op de markt rondom Shiba Inu. Echter, de lage prijzen bieden ook een ideale gelegenheid voor accumulatie.

De Market Value to Realized Value (MVRV) ratio toont momenteel verliezen aan, maar suggereert ook een mogelijke koopdruk. Historisch gezien zien we vaak een herstel in de markt wanneer de MVRV ratio tussen -8% en -18% ligt, waardoor dit het perfecte moment kan zijn om SHIB te verzamelen.

SHIBA INU SHIB 15 2
Shiba Inu MVRV ratio | Bron: Santiment

Oorzaken en gevolgen van verlies van vertrouwen

Het is begrijpelijk waarom investeerders hun vertrouwen hebben verloren. De aanhoudende prijsdalingen hebben een verlammend effect gehad op hun deelname. Dit verlies aan vertrouwen heeft geleid tot een daling van de marktactiviteit en een terughoudendheid bij beleggers om in Shiba Inu te investeren.

Toch bieden de huidige lage prijzen een aantrekkelijke kans voor investeerders, vergelijkbaar met een uitverkoop waarbij slimme kopers wachten op een prijsdaling voordat ze hun kans grijpen. Deze situatie creëert een unieke gelegenheid voor degenen die aandachtig de markt in de gaten houden.

Op dit moment is SHIB mogelijk zeer interessant voor degenen die bereid zijn te investeren, vooral voor diegenen die geloven in een toekomstig herstel en rally. Investeren in cryptocurrencies zoals SHIB kan risico’s met zich meebrengen, maar de potentie voor aanzienlijke winst is ook aanwezig voor wie geduld heeft en goed geïnformeerd blijft.

SHIBA INU SHIB 15
Actieve Shiba Inu adressen | Bron: Santiment

Potentieel voor herstel en toekomstige prijsdoelen

Met een huidige prijs van $0,0000132 probeert Shiba Inu een doorbraak te forceren na vijf maanden van neerwaartse druk. Deze meme coin heeft sinds maart slechts drie keer deze prijsgrens overschreden.

Een succesvolle accumulatie kan leiden tot een hernieuwd bullish momentum, met een mogelijke prijsstijging richting $0,00001473. Als deze drempel wordt doorbroken, kan dit de rally van Shiba Inu verder versterken.

Als de prijs echter niet wordt gehaald, kan er een periode van stabilisatie optreden tussen $0,00001473 en $0,00001281. In dat geval zou het positieve vooruitzicht kunnen vervagen, wat de bearish trend zou bevestigen.

De huidige situatie van Shiba Inu doet denken aan een sportteam dat na een reeks nederlagen een cruciale wedstrijd wint. Dit kan een keerpunt zijn dat de koers van de toekomst beïnvloedt. Met de juiste strategie kunnen investeerders profiteren van de lage prijzen en hun vertrouwen in SHIB herstellen, zoals een team dat opnieuw succes oogst op een belangrijk moment.

shiba inu koersgrafiek 2024
Shiba Inu Koers in 2024| Bron: TradingView

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

OKX Wallet vernieuwd: Eenvoudige toegang tot miljoenen tokens en DeFi producten

Pieter de Haan

Dogecoin: Koersvoorspelling versneld door transactiehoogtepunten?

Julian Smits

Zwitserse beurs lanceert mogelijk een nieuwe crypto exchange

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu