Blockchain Stories
Groei van crypto in Azië: Worldcoin breidt uit, DBS tokens gelanceerd
Altcoin Nieuws

Groei van crypto in Azië: Worldcoin breidt uit, DBS tokens gelanceerd

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De cryptomarkt in Azië groeit in een razendsnel tempo, gekenmerkt door een toenemende belangstelling van zowel investeerders als consumenten.

In landen zoals Maleisië en Singapore zien we baanbrekende ontwikkelingen, waaronder de oprichting van innovatieve blockchain startups en de implementatie van regelgeving die de adoptie van digitale valuta bevordert. Deze vooruitgang versterkt de positie van de regio op de wereldmarkt, waardoor Azië een essentiële speler wordt in de toekomst van cryptocurrency en financiële technologie.

DBS bank en innovatieve treasury tokens in Singapore

In Singapore heeft DBS Bank, de grootste particuliere bank van het land, recentelijk de innovatieve DBS Treasury Tokens gelanceerd. Dit systeem, ontwikkeld in samenwerking met Ant International, stelt bedrijven in staat om direct en efficiënt transacties in meerdere valuta uit te voeren.

Dankzij blockchain technologie functioneert het systeem 24/7, waardoor de afwikkelingstijd wordt verkort van dagen naar seconden. Dit is te vergelijken met een goed georganiseerd wegennet dat het transport binnen een stad vergemakkelijkt.

Kelvin Li, hoofd van Platform Tech bij Ant International, benadrukt dat deze innovatie niet alleen succesvol is in belastingteruggaven, maar ook in grensoverschrijdende betalingen voor kleine ondernemingen.

Het initiatief van DBS is een belangrijke stap in de richting van blockchain gebaseerde financiële vernieuwing, voortbouwend op eerdere samenwerkingen met de Monetary Authority of Singapore.

De groeiende invloed van Worldcoin in Maleisië

In Maleisië breidt Worldcoin zijn invloed uit door samenwerkingen met MIMOS Berhad en MyEG, een belangrijke e-overheidsdienstverlener.

Deze samenwerking integreert Worldcoin’s iris imaging technologie in de digitale infrastructuur van het land en fungeert als een persoonlijke en veilige toegangssleutel, vergelijkbaar met een vingerafdruk die een deur ontgrendelt.

Naast identiteitsverificatie zijn er plannen voor de productie van hardware en de integratie van World Chain met de Nationale Blockchain Infrastructuur van Maleisië.

Desondanks staat Worldcoin voor uitdagingen in andere landen, waaronder zorgen over de transparantie van hun native token, WLD, en vraagstukken rond biometrische gegevenspraktijken. Dit illustreert de complexe balans tussen technologische innovatie en regelgeving in de cryptowereld.

De opkomst van Azië op het wereldtoneel

Ook in andere delen van Azië zien we belangrijke ontwikkelingen in de cryptowereld. In India heeft Binance zijn herintrede op de markt gemaakt na registratie bij de Financial Intelligence Unit. Deze stap markeert een belangrijke mijlpaal in de regulering van India’s ecosysteem voor Virtuele Digitale Activa, ondanks de uitdagingen waarmee Binance nog steeds te maken heeft.

In Zuid-Korea weerspiegelt een investering van de National Pension Service in MicroStrategy, een bedrijf met aanzienlijke Bitcoin holdings, de groeiende, zij het voorzichtige, interesse in crypto. Ondertussen hebben crypto ETF’s in Hong Kong nog steeds moeite om voet aan de grond te krijgen, ondanks de toenemende belangstelling voor digitale activa.

De ontwikkelingen in Azië markeren een keerpunt in de wereldwijde cryptomarkt. Met landen als Singapore, Maleisië en India aan het roer, blijft de invloed van de regio groeien. Deze bewegingen bieden een blik op een toekomst waarin technologie en innovatie de financiële wereld blijven hervormen.

worldcoin koersgrafiek 2024
Bron: TradingView

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.


Gerelateerde berichten

PEPE richt zich op een uitbraak na whale activiteit

Timo Bruinsma

$1,9 miljoen aan crypto gedrained in mogelijke Banana Gun bot hack

Pieter de Haan

Binance trekt 40% meer grote investeerders aan in 2024

Pieter de Haan

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu