Blockchain Stories
Trump bezit nu meer dan $1 miljoen in crypto ondanks kritiek
Altcoin Bitcoin Ethereum Nieuws

Trump bezit nu meer dan $1 miljoen in crypto ondanks kritiek

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Donald Trump heeft een opmerkelijke wending genomen in zijn financiële strategie. Van een uitgesproken criticus van cryptocurrency is hij nu een aanzienlijke belegger geworden. Deze ontwikkeling is intrigerend, vooral gezien zijn eerdere uitspraken waarin hij crypto als “bedrog” bestempelde.

Recente onthullingen tonen aan dat Trump nu tussen de $1 miljoen en $5 miljoen aan Ethereum bezit. Deze verschuiving in zijn portefeuille weerspiegelt een bredere verandering in zijn visie op de cryptowereld.

Trumps ommekeer: van criticus tot crypto investeerder

Tijdens zijn presidentschap was Trump nooit terughoudend over zijn afkeer van cryptocurrencies. Hij waarschuwde vaak dat deze digitale valuta’s illegale activiteiten zouden bevorderen en geen echte vorm van geld waren. In 2019 tweette hij nog dat hij geen fan was van Bitcoin en andere cryptocurrencies, omdat hun waarde gebaseerd zou zijn op “gebakken lucht”.

Toch zien we nu een ander verhaal. Zijn recente financiële openbaarmaking onthult dat hij aanzienlijk heeft geïnvesteerd in Ethereum, een opvallende verandering ten opzichte van zijn eerdere standpunten.

Daarnaast is het interessant dat zijn campagne nu ook cryptocurrency donaties accepteert, een slimme zet om jongere, technische kiezers aan te trekken die steeds meer interesse tonen in digitale valuta’s.

trump crypto bezit arkham
Bron: Arkham Intelligence

Cryptocurrency in de campagne: strategiewijziging

Naast Ethereum heeft Trump zijn horizon verbreed naar de fascinerende en dynamische wereld van cryptocurrencies, die de afgelopen jaren enorm in populariteit zijn gestegen.

Zijn publieke interesse in deze digitale activa heeft niet alleen de waarde van zijn crypto bezit verhoogd, maar ook geleid tot een indrukwekkende totale waarde van meer dan $10 miljoen, wat getuigt van zijn vermogen om deze opkomende markt te benutten.

Bovendien heeft Trump stappen gezet in de wereld van non fungible tokens (NFT’s), een innovatief systeem voor digitaal eigendom dat kunstenaars en verzamelaars nieuwe mogelijkheden biedt.

Door het verkopen van zijn digitale afbeeldingen heeft hij aanzienlijke inkomsten gegenereerd, met een opbrengst van bijna $7,15 miljoen. Deze cijfers onderstrepen niet alleen zijn zakelijk inzicht, maar ook zijn talent om in te spelen op de nieuwste trends.

Zelfs Melania Trump heeft haar kans gegrepen in de NFT markt door eigen digitale kunstwerken te lanceren, wat de vermenging van politiek en technologie verder illustreert en de groeiende invloed van NFT’s in het hedendaagse culturele landschap benadrukt.

Toekomstperspectief en politieke implicaties

Trumps verschuiving naar crypto investeringen kan grote gevolgen hebben voor zijn politieke ambities, vooral met het oog op de verkiezingen van 2024. Hij heeft beloofd dat, als hij opnieuw president wordt, hij een nationaal reservefonds voor Bitcoin zal opzetten.

Dit kan hem positioneren als een voorvechter van de crypto gemeenschap, wat aantrekkelijk kan zijn voor kiezers die op zoek zijn naar financiële vrijheid en innovatie.

Trumps betrokkenheid bij de cryptowereld biedt veel stof tot nadenken over zijn mogelijke terugkeer naar het presidentschap. Zijn veranderde houding laat zien dat zelfs invloedrijke figuren hun mening kunnen herzien in het licht van nieuwe kansen en technologieën.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

OKX Wallet vernieuwd: Eenvoudige toegang tot miljoenen tokens en DeFi producten

Pieter de Haan

Dogecoin: Koersvoorspelling versneld door transactiehoogtepunten?

Julian Smits

Zwitserse beurs lanceert mogelijk een nieuwe crypto exchange

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu