Blockchain Stories
Ripple blijft hangen op een cruciaal supportniveau
Altcoin Nieuws Ripple Technische Analyse

Ripple blijft hangen op een cruciaal supportniveau

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Ripple (Ticker: XRP) bevond zich net boven een belangrijk support niveau van $0,5665 op het moment van schrijven, volgens onze analyse van de TradingView grafiek. 

Dit niveau ligt net boven $0,5557, een significant support niveau dat verdere dalende bewegingen heeft tegengehouden. XRP fluctueert binnen een smalle bandbreedte, wat wijst op een periode van consolidatie.

Op het moment van schrijven leek de prijs een opwaartse beweging te maken, met een stijging van 2,3% sinds de afwijzing van het steunniveau en een lichte stijging van 0,12% in de afgelopen 24 uur.

image
Bron: TradingView

Het bullish sentiment versus het bearish sentiment

Volgens onze analyse van de liquidatie heatmap waren er concentraties van posities voornamelijk zichtbaar binnen het $0,56 tot $0,58 bereik. Deze clustering gaf aan dat investeerders zich voorzichtig positioneren, met een lichte bullish bias die zichtbaar was net boven de consolidatiefase.

image
Bron: Coinglass

Exodus van exchanges

Interessant is dat onze analyse van CryptoQuant gegevens een stijgende trend in exchange uitstromen aangaf. Er was een aanzienlijke uitstroom, vooral van 6 tot 9 augustus. 

Deze uitstromen worden vaak geïnterpreteerd als accumulatie, aangezien het verplaatsen van tokens van exchanges meestal betekent dat mensen van plan zijn deze vast te houden in plaats van te verkopen.

image
Bron: CryptoQuant

De gegevens over actieve wallets schetsten een enigszins ander beeld. Het aantal actieve XRP wallets is sinds 6 augustus afgenomen, wat zou kunnen wijzen op een verminderde marktparticipatie in handelsactiviteiten.

image
Bron: CryptoQuant

Traag bullish momentum?

XRP bleef op het moment van schrijven boven het support niveau, waarbij de exchange uitstromen een accumulatiefase signaleerden. De daling van actieve wallets en de smalle handels bandbreedte duiden echter op een traag bullish momentum. 

Hoewel alle XRP indicatoren de mogelijkheid van een potentiële bullish rally niet uitsluiten, hangt dit af van de recente prijsbewegingen. Ondertussen ligt het niveau van $0,6487 binnen bereik.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

OKX Wallet vernieuwd: Eenvoudige toegang tot miljoenen tokens en DeFi producten

Pieter de Haan

Dogecoin: Koersvoorspelling versneld door transactiehoogtepunten?

Julian Smits

Zwitserse beurs lanceert mogelijk een nieuwe crypto exchange

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu