Blockchain Stories
Kaspa daalt na een stijging naar $0,21, wat nu?
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Kaspa daalt na een stijging naar $0,21, wat nu?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Kaspa (Ticker: KAS) is de afgelopen maand grotendeels stabiel gebleven, met slechts een lichte marktbeweging, namelijk een prijsstijging van 0,95% in de afgelopen 24 uur. 

De grafiek op het moment van schrijven toont een stijgend driehoekspatroon, wat suggereert dat KAS klaar is voor een rally die het naar een nieuwe recordhoogte boven de $0,21 zou kunnen brengen.

KAS binnen de stijgende driehoek

KAS brak onlangs door de bovenste weerstand van de driehoek en bereikte een nieuwe piek van $0,21. Het lukte echter niet om dit niveau vast te houden, en de prijs keerde terug binnen het patroon, waarbij de support aan de onderkant werd doorbroken. 

image
Bron: TradingView

Deze prijsactie, vaak ‘wicking’ genoemd, wordt meestal gezien als een strategie die wordt gebruikt om de markt te manipuleren in het voordeel van grote holders.

In dit geval was de ‘wick’ bedoeld om kopers te bevoordelen door de prijs te verlagen en stop loss orders van bullish handelaren te activeren. Deze manipulatie stelde grote investeerders in staat om tegen lagere prijzen te accumuleren voordat ze de prijs opnieuw omhoog duwden voor winst. 

Hoewel de stijging geleidelijk is geweest, suggereert dit patroon van accumulatie gevolgd door een scherpe stijging een mogelijke opbouw voor een significante beweging voorbij het huidige hoogtepunt.

Meer bullish tendensen verschijnen

Volgens onze technische analyse wijzen indicatoren zoals de MACD en RSI op een verschuiving naar bullish momentum, wat de mogelijkheid van een op handen zijnde rally versterkt. 

De Moving Average Convergence Divergence (MACD) laat tekenen zien dat de verwachte rally binnen de stijgende driehoek binnenkort zou kunnen worden getriggerd, aangezien de indicator geleidelijk uit negatief territorium beweegt.

image
Bron: TradingView

Ook de Relative Strength Index (RSI) ondersteunt deze bullish vooruitzichten. Met een RSI waarde van 46 suggereert het dat het bullish momentum aan kracht wint, wat mogelijk de prijs van KAS hoger zou kunnen drijven. 

Dit duidt op een op handen zijnde aanwezigheid van kopers die klaarstaan om de markt omhoog te duwen.

Gemengde on chain sentimenten

Een analyse van het transactievolume van Kaspa via Santiment onthulde een aanzienlijke daling: van $55 miljoen op 5 augustus tot slechts $67 miljoen op 7 augustus. Deze daling suggereert een afnemende interesse in de markt, wat mogelijk zou kunnen leiden tot verdere prijsdalingen van KAS.

image
Bron: Santiment

Bovendien benadrukten liquidatie statistieken van Coinglass dat een toenemend aantal handelaren met longposities op KAS werd geliquideerd van 7 tot 14 augustus. Dit duidt meestal op een aanzienlijke prijsdaling, wat resulteert in de automatische sluiting van deze longposities vanwege onvoldoende marge om de verliezen te dekken, wat een duidelijk teken is van een bearish trend.

image
Bron: Coinglass

Toekomstige richting van KAS

Met deze tegenstrijdige indicatoren lijkt de markt op het punt te staan om duidelijkheid te krijgen en zich aan te passen aan een bullish of bearish bias in de nabije toekomst. 

image
Bron: Coinglass

Als de markt bullish neigt, zou KAS mogelijk zijn vorige recordhoogte van $0,21 kunnen doorbreken en een nieuw record kunnen vestigen.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

BlackRock CEO spreekt zich lovend uit over Bitcoin

Scott

BlackRock en Microsoft creëren $30 miljard fonds voor AI-datacenters

Michel Borggreve

Google Cloud lanceert RPC-service dat compatibel is met Ethereum

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu