Blockchain Stories
Grote transacties door Litecoin en Dogecoin whales op de cryptomarkt
Altcoin Dogecoin Litecoin Nieuws

Grote transacties door Litecoin en Dogecoin whales op de cryptomarkt

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

In de wereld van cryptocurrency zorgen grote spelers, ook wel “whales” genoemd, vaak voor opschudding en onvoorspelbaarheid. Deze grote invloeden verplaatsen enorme hoeveelheden digitale valuta, soms in de miljoenen dollars, en hebben daarmee een aanzienlijke impact op de marktdynamiek.

Hun activiteiten kunnen leiden tot plotselinge prijsschommelingen en een verhoogde volatiliteit, wat zowel kansen als risico’s met zich meebrengt voor kleine investeerders.

In deze context zijn Litecoin en Dogecoin de laatste tijd veelbesproken onderwerpen, waarbij Litecoin bekend staat om zijn snelle transactietijden en Dogecoin, oorspronkelijk begonnen als een grap, nu een cultstatus heeft bereikt onder crypto inversteerders.

Het is interessant om te zien hoe deze cryptocurrencies zich ontwikkelen binnen het bredere ecosysteem van digitale valuta.

De impact van whale activiteiten

Onlangs heeft Litecoin veel aandacht gekregen door een toename in grote transacties. Volgens gegevens van IntoTheBlock, een platform dat cryptomarktanalyses biedt, zijn er sinds eind juli talloze bewegingen van grote sommen Litecoin waargenomen.

Binnen een etmaal werd maar liefst $3,5 miljard aan Litecoin heen en weer geschoven. Dit soort activiteiten kan zowel wijzen op massale verkoop als op strategische aankopen, maar de recente prijsstijgingen van Litecoin suggereren dat het eerder om het laatste gaat.

Ondanks dat de bredere markt een correctie ondergaat, blijft Litecoin standvastig met een indrukwekkende stijging van 11% in de afgelopen week. Dogecoin, een andere populaire cryptocurrency, toont eveneens een stijging in whale activiteiten. Het aantal houders met meer dan 10 miljard DOGE is de afgelopen maand met 50% gestegen.

Dit heeft geleid tot een negatieve netflow naar exchanges, wat inhoudt dat meer Dogecoin uit exchanges wordt gehaald dan erin wordt gestort. Dit kan erop duiden dat beleggers hun munten liever veiligstellen in persoonlijke wallets dan ze te verkopen.

Wat betekent dit voor crypto liefhebbers en investeerders?

De bewegingen van deze whales kunnen verschillende gevolgen hebben voor de cryptomarkt en investeerders. Enerzijds kunnen deze grote transacties tot volatiliteit leiden, wat voor korte termijn investeerders zowel kansen als risico’s biedt.

Anderzijds kan een stijging in het vasthouden van munten, zoals gezien bij Dogecoin, wijzen op vertrouwen in de lange termijn waarde.

Voor crypto liefhebbers betekent dit dat ze hun strategieën mogelijk moeten heroverwegen. Terwijl sommigen kiezen voor korte termijn winsten door te profiteren van marktvolatiliteit, kunnen anderen zich laten inspireren door de lange termijn visie van de whales.

Het is belangrijk om te beseffen dat whales een normale, maar opvallende rol spelen in de dynamiek van de cryptomarkt. Hun activiteiten bieden zowel uitdagingen als inzichten voor iedereen die geïnteresseerd is in de wereld van digitale valuta’s.

dogecoin koersgrafiek 2024
Bron: TradingView

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Beste dag voor Bitcoin ETF’s in 2 maanden tijd

Scott

Bitcoin prijs zal stijgen volgens auteur Robert Kiyosaki

Julian Smits

3 redenen waarom je XRP de aankomende weken in de gaten moet houden

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu