Blockchain Stories
BlackRock verslaat Grayscale in crypto ETFs
Altcoin Bitcoin ETF Ethereum Nieuws

BlackRock verslaat Grayscale in crypto ETFs

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld, heeft een opmerkelijke mijlpaal bereikt door Grayscale te overtreffen als de toonaangevende beheerder van crypto exchange traded funds (ETF’s). Deze ontwikkeling onderstreept het belang van slimme investeringen en de groeiende rol van cryptocurrency in de financiële sector.

BlackRock en Grayscale in de strijd om de toppositie

Recent onderzoek heeft aangetoond dat BlackRock Grayscale heeft ingehaald op het gebied van crypto ETF bezittingen. Volgens gegevens van Arkham beheert BlackRock momenteel $21,217,107,987 aan activa, terwijl Grayscale daar net achter volgt met $21,202,480,698.

Opmerkelijk is dat BlackRock slechts twee fondsen aanbiedt: de IBIT (spot Bitcoin ETF) en de ETHA (spot Ethereum ETF), terwijl Grayscale vier fondsen heeft, waaronder GBTC en ETHE. Ondanks deze variëteit heeft Grayscale moeite om zijn leidende positie te behouden, mede doordat het GDLC fonds, dat geen ETF is, nog steeds een aanzienlijke balans bijdraagt.

De impact van BlackRock ETFs op de markt

Sinds de lancering van BlackRock’s Bitcoin ETF in januari heeft deze indrukwekkende prestaties geleverd. De iShares Bitcoin ETF (IBIT) heeft sinds de start in 2024 slechts één dag van uitstroom ervaren. Daarentegen heeft de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) slechts twaalf dagen van instroom gekend, wat heeft geleid tot een aanzienlijke netto uitstroom van $19,65 miljard. Dit verschil heeft bijgedragen aan het verlies van Grayscale’s leidende marktpositie ten gunste van BlackRock.

Daarnaast is de beweging van grote investeringsbanken zoals Morgan Stanley en Goldman Sachs opmerkelijk. Zij hebben hun aanzienlijke belangen in de iShares Bitcoin ETF van BlackRock openbaar gemaakt, wat de verschuiving naar BlackRock verder versterkt. Morgan Stanley heeft bijna al zijn $270 miljoen aan GBTC aandelen verkocht, wat de voorkeur voor de producten van BlackRock benadrukt.

Inzichten in Bitcoin en Ethereum ETFs

De prestaties van Bitcoin en Ethereum ETF’s bieden interessante inzichten in markttrends. Terwijl Bitcoin ETF’s de afgelopen week een positieve netto instroom van $32,57 miljoen noteerden, ervoeren de Ethereum fondsen een netto uitstroom van $14,17 miljoen. Dit verschil wijst erop dat Bitcoin fondsen meer geaccepteerd worden dan hun Ethereum tegenhangers, die recent zijn gelanceerd.

De dynamiek tussen deze twee fondsen kan wijzen op een bredere acceptatie van Bitcoin in vergelijking met Ethereum. Het is duidelijk dat de markt nog steeds in ontwikkeling is en dat investeerders kunnen profiteren van de kansen die deze veranderingen met zich meebrengen.

De verschuiving naar BlackRock als de grootste beheerder van crypto ETF’s benadrukt de voortdurend veranderende aard van de financiële markten en de rol van innovatieve investeringen. Voor investeerders biedt deze situatie niet alleen inzichten in markttrends, maar ook kansen om te profiteren van opkomende technologieën zoals blockchain.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Notcoin kopers kunnen een trendomkeer verwachten

Timo Bruinsma

Rusland richt crypto groep op voor internationale handel

Julian Smits

Binance oprichter Changpeng Zhao komt deze maand uit detentie

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu