Blockchain Stories
Bitcoin: een mogelijke 200% stijging met Amerikaanse Dollar Index
Bitcoin Nieuws Technische Analyse

Bitcoin: een mogelijke 200% stijging met Amerikaanse Dollar Index

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Bitcoin staat alom bekend om zijn volatiliteit en het potentieel voor aanzienlijke winststijgingen, wat het een aantrekkelijke keuze maakt voor zowel investeerders als speculanten.

De recente voorspelling van een prominente analist, dat Bitcoin met maar liefst 200% kan stijgen, wekt veel belangstelling en nieuwsgierigheid over de onderliggende factoren die deze stijging zouden kunnen aandrijven.

Volgens de analist zou deze aanzienlijke toename afhankelijk zijn van een wezenlijke daling van de Amerikaanse Dollar Index (DXY), die de waarde van de dollar ten opzichte van andere belangrijke valuta’s meet. In het verleden hebben we vergelijkbare stijgingen van Bitcoin gezien, vooral in de jaren 2017 en 2020, wat velen doet speculeren over een mogelijke herhaling van deze gebeurtenissen.

De invloed van de Amerikaanse Dollar Index (DXY)

De Amerikaanse Dollar Index, momenteel op 102,65, speelt een cruciale rol in de waarde van Bitcoin. Deze index evalueert de sterkte van de dollar ten opzichte van een mandje van andere belangrijke valuta.

Een daling onder de 101 zou een positieve invloed kunnen hebben op Bitcoin, wat zou kunnen resulteren in grotere investeringen in crypto activa, vooral wanneer de dollar verzwakt. De fluctuatie van de DXY is sterk afhankelijk van het ingrijpen van centrale banken wereldwijd, vooral in tijden van economische onzekerheid. Dit benadrukt de belangrijke rol van banken zoals de Bank of Japan (BoJ) en de People’s Bank of China (PBoC).

Hun recente maatregelen hebben de wereldwijde liquiditeit aanzienlijk verhoogd, wat direct van invloed kan zijn op de waarde van Bitcoin en zijn aantrekkingskracht voor investeerders kan versterken.

Coutts model en wereldwijde liquiditeit

Het model van Coutts met betrekking tot wereldwijde liquiditeit heeft in het verleden steeds belangrijke trends voorspeld, waaronder significante stijgingen in de waarde van Bitcoin.

Recent onderzoek toont aan dat de BoJ en PBoC in de afgelopen maand respectievelijk $400 miljard en $97 miljard aan de globale geldvoorraad hebben toegevoegd. Deze aanzienlijke kapitaalinjecties zorgen niet alleen voor een toename van liquiditeit, maar kunnen ook de druk op de DXY verder verhogen.

Volgens Coutts zou dit kunnen wijzen op een gecoördineerde inspanning met de Federal Reserve, wat de voorspelde stijging van Bitcoin verder zou kunnen ondersteunen en de basis legt voor een nieuwe golf van investeringen in de cryptomarkt.

Toename van de wereldwijde geldvoorraad

De wereldwijde geldvoorraad is de afgelopen maand met een indrukwekkende $1,2 biljoen gestegen. Deze groei is te danken aan de gezamenlijke inspanningen van grote centrale banken zoals de BoJ en de PBoC, die reageren op wereldwijde economische uitdagingen.

De verhoogde liquiditeit, in combinatie met een dalende Amerikaanse Dollar Index, kan een gunstige omgeving creëren voor de stijging van Bitcoin en andere cryptocurrencies. De betrokkenheid van de Federal Reserve bij deze processen kan ook een belangrijke rol spelen in de toekomstige waarde van Bitcoin, aangezien hun beleid en beslissingen directe gevolgen hebben voor de liquiditeit in de markt.

Hoewel deze voorspellingen een gevoel van optimisme en kansen uitstralen, is het belangrijk om te benadrukken dat de cryptomarkt complex en onvoorspelbaar is. Prijzen kunnen door een breed scala aan factoren worden beïnvloed, waaronder regelgeving, technologische ontwikkelingen en marktpsychologie.

Bitcoin 2024 Koersgrafiek
Bron: TradingView

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Ethereum koers herstelt moeizaam: Korte termijn vooruitzichten zwak

Julian Smits

Bitcoin klaar voor doorbraak? Dit teken wijst op kracht

Julian Smits

MicroStrategy haalt $700 miljoen op voor BTC investeringen

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu