Blockchain Stories
Synthetix topt deze ranglijsten, maar kan SNX echt profiteren?
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Synthetix topt deze ranglijsten, maar kan SNX echt profiteren?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Synthetix was een van de meest veelbelovende crypto projecten tijdens de bullrun van 2021. 

Sindsdien heeft het moeite gehad om in de schijnwerpers te blijven, nu het DeFi segment steeds minder wordt. 

Ook heeft de native token SNX de afgelopen tijd te maken gehad met een dalende trend.

Kan Synthetix een comeback maken?

Dit DeFi protocol blijft vechten om zijn relevantie te behouden. Synthetix heeft onlangs sterke ontwikkelingsactiviteit laten zien, wat het heeft geklasseerd als het beste DeFi protocol in termen van ontwikkelingsactiviteit (DA) in de afgelopen 30 dagen.

Een voorbode van een grote beweging voor SNX?

De recente opleving in ontwikkelingsactiviteit kan verband houden met enkele van de laatste aankondigingen van het project. Zo heeft Synthetix onlangs een nieuw integratieprotocol genaamd TLX aangekondigd, dat hefboom handel mogelijk maakt. 

Twee dagen geleden kondigde TLX zelfs aan dat het meer dan $400 miljoen aan verhandelde hefboom tokens had bereikt. Daarnaast werkt Synthetix naar verluidt aan een nieuwe perps integrator, wat zou kunnen wijzen op een toenemende vraag naar SNX binnen het Synthetix ecosysteem.

De bearish trend van SNX

SNX bevindt zich al bijna vijf maanden in een dalende trend. De huidige prijs van $1,30 vertegenwoordigt een daling van 75% ten opzichte van de hoogste YTD prijs van bijna $5,30, die in maart werd bereikt. 

image
Bron: TradingView

Het lijkt erop dat de huidige prijs zelfs lager is dan tijdens eerdere bearish fases.

Whales en wallets

On chain data onthulde interessante bevindingen over SNX. Ongeveer 98% van alle wallets die SNX bezitten, stond op verlies op het moment van schrijven, terwijl slechts 0,75% winst maakte. 

Dit suggereert dat er weinig accumulatie is bij of onder het huidige prijsniveau. Bovendien is het aantal HODLers met 37.830.000 SNX gedaald in de afgelopen acht maanden.

image
Bron: IntoTheBlock

Het aantal SNX handelaren is in de afgelopen twee maanden echter gestegen, wat wijst op een voorkeur voor kortetermijnwinsten. 

Dit heeft ertoe geleid dat SNX geen duurzame opwaartse trend kon behouden. Ondertussen tonen eigendom statistieken aan dat whales in de afgelopen 30 dagen hebben bijgedragen aan de verkoopdruk.

Retail aankopen en marktsentiment

Retail wallets registreerden echter een positieve groei van ongeveer 490.000 SNX, wat zou kunnen wijzen op een mogelijke verschuiving in het marktsentiment. 

image
Bron: IntoTheBlock

Hoewel de acquisitie door retail holders wijst op een verandering, zullen zij waarschijnlijk geen grote impact hebben op de markt tenzij er een verschuiving in accumulatie door whales en institutionele investeerders plaatsvindt.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

OKX Wallet vernieuwd: Eenvoudige toegang tot miljoenen tokens en DeFi producten

Pieter de Haan

Dogecoin: Koersvoorspelling versneld door transactiehoogtepunten?

Julian Smits

Zwitserse beurs lanceert mogelijk een nieuwe crypto exchange

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu