Blockchain Stories
Solana breakoutkansen: Heeft Circle’s USDC impact gehad?
Altcoin Nieuws Solana

Solana breakoutkansen: Heeft Circle’s USDC impact gehad?

Start met €10 gratis Solana bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Solana (Ticker: SOL) heeft de afgelopen tijd op kritieke niveaus bewogen, wat veel interesse heeft gewekt. De recente prijsbewegingen zijn echter niet de enige reden waarom SOL in het nieuws is.

Volgens een recente tweet van Lookonchain op X:

Circle heeft opnieuw 250M $USDC gemint op #Solana, 5 uur geleden! #Circle heeft sinds 2 april in totaal 4,5 miljard $USDC gemint op #Solana.

Naar aanleiding van het feit dat Circle nog eens 250 miljoen USDC op Solana heeft gemint, vraagt de markt zich af hoe deze enorme toestroom van liquiditeit de prijs van SOL zou kunnen beïnvloeden. 

Sinds 2 april heeft Circle een recordaantal van 4,5 miljard USDC op Solana gemint, wat een keerpunt kan zijn voor zowel handelaren als investeerders. De laatste mint actie zou echter nog grotere gevolgen kunnen hebben voor de altcoin.

Wat betekent USDC minting voor Solana?

Het is lastig te bepalen of een toename van het USDC aanbod de liquiditeitspositie van Solana zal beïnvloeden. Als er meer fondsen in omloop zijn, kan de handel intensiever worden, wat SOL zou kunnen stimuleren of juist doen dalen. 

De belangrijkste vraag is hoe deze instroom door de markt wordt verwerkt: zal het de vraag stimuleren of juist verkoop golven veroorzaken?

Symmetrisch driehoekspatroon

Bij nader inzien onthulde de SOL prijsgrafiek dat er mogelijk een symmetrisch driehoekspatroon in de maak is. Dit patroon duidt vaak op aanstaande volatiliteit. 

Op het moment van schrijven testte de crypto een belangrijk support niveau van $140, terwijl het nog steeds weerstand ondervindt bij $154. 

Een uitbraak in welke richting dan ook kan grotere bewegingen voor Solana teweegbrengen, waardoor dit een belangrijke periode is voor elke investeerder.

image
Bron: TradingView

Een waarschuwingssignaal voor Solana?

Liquidatie heatmap data van Coinglass gaf veel inzicht in het marktsentiment rondom de altcoin. In het bereik van $140 tot $145 toonde de heatmap hogere liquidatie activiteit. Als Solana door deze niveaus zakt, kunnen we veel gedwongen liquidaties zien, wat scherpe prijs veranderingen tot gevolg kan hebben.

image
Bron: Coinglass

Wat gebeurt er achter de schermen?

De netflow gegevens van Coinglass zijn ook veelzeggend. Gedurende een langere periode heeft Solana consistente negatieve uitstromen gezien, met meer SOL die van beurzen worden gehaald dan toegevoegd. 

Dit wijst meestal op het vasthouden van activa door investeerders die toekomstige winsten verwachten.

SOL support niveaus zijn cruciaal terwijl de markt op het puntje van zijn stoel zit. Recente USDC mintacties, in combinatie met belangrijke marktindicatoren, suggereren dat volatiliteit op handen is. 

image
Bron: Coinglass

De komende uren op de grafieken zullen echter bepalen welke richting Solana op korte termijn zal inslaan.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Waarom dit het moment is om DOGE in de gaten te houden

Scott

Komt populaire Flappy Bird terug als crypto play-to-earn game?

Michel Borggreve

Fintechbedrijf Circle werkt met Sony aan uitbreiding USDC stablecoin

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu