Blockchain Stories
Google aangeklaagd voor $5 miljoen crypto diefstal via wallet app
Nieuws

Google aangeklaagd voor $5 miljoen crypto diefstal via wallet app

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De internet zoekgigant Google wordt naar verluidt aangeklaagd voor $5 miljoen vanwege crypto diefstal die plaatsvond via een vermeende ‘kwaadaardige’ wallet app die werd gedownload vanuit de Play Store van het bedrijf. 

Volgens het slachtoffer, Maria Vaca, downloadde ze de app vanuit de Play Store, in de veronderstelling dat het om een legitieme wallet app ging. De app zou vervolgens ‘kwaadaardig’ zijn geworden en ervandoor zijn gegaan met haar crypto assets ter waarde van $5 miljoen. 

Op het moment van schrijven zijn de specifieke crypto assets of de wallet app niet onthuld.

De aanklager heeft naar verluidt gekozen voor juridische stappen via een rechtbank in Californië om de techgigant aan te vechten voor het toestaan van kwaadaardige apps op het Play Store platform.

Zal Google toegeven aan de claims?

Volgens beleidsadviseur en crypto advocaat Andrew Dressel zal de zaak afhangen van de vraag of de techgigant op de hoogte was van de werking van de kwaadaardige wallet app in zijn app store. 

Het belangrijkste stuk informatie zal zijn of Google wist dat er een scam app actief was in hun app store en hoe lang dit mocht blijven doorgaan.

Interessant is dat de juridische vertegenwoordiger van Vaca, Chris Vernon van Vernon Litigation Group, opmerkte dat het incident deel uitmaakte van een grotere trend van crypto diefstallen die steeds vaker voorkomen. 

Inderdaad, crypto scams zijn gerapporteerd in verschillende apps op Google Play Store. In april 2024 klaagde Google zelfs meerdere ‘frauduleuze’ crypto apps en exchanges aan, waarbij ze beweren dat deze wereldwijd meer dan 100.000 mensen hadden opgelicht.

Een deel van de aanklachten van Google in april luidde: 

Meerdere misleidingen richting Google om hun frauduleuze apps op Google Play te uploaden, waaronder, maar niet beperkt tot, valse verklaringen over hun identiteit, locatie, en het type en de aard van de applicatie die werd geüpload.

Dit illustreert dat wat Vaca is overkomen niet nieuw is voor de Play Store. Google probeert dit probleem al een tijdje aan te pakken. 

Of Google aansprakelijkheid zal accepteren en het slachtoffer zal compenseren, moet nog blijken.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Bullish signaal voor Sui: TVL en stijgende actieve wallets

Timo Bruinsma

Wormhole stijgt met 20% in 3 dagen en presteert beter dan Bitcoin

Timo Bruinsma

PEPE richt zich op een uitbraak na whale activiteit

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu