Blockchain Stories
Franklin Templeton vraagt goedkeuring aan bij SEC voor BTC en ETH ETF
Bitcoin ETF Ethereum Nieuws

Franklin Templeton vraagt goedkeuring aan bij SEC voor BTC en ETH ETF

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Vermogensbeheerder Franklin Templeton, met een beheerd vermogen van $1,5 biljoen, is de nieuwste speler die een crypto index ETF (exchange traded fund) wil lanceren. 

Het bedrijf heeft een registratieverklaring, het S1 formulier, ingediend bij de Amerikaanse SEC (Securities and Exchange Commission) voor een index ETF die Bitcoin (Ticker: BTC) en Ethereum (Ticker: ETH) zal volgen.

Een deel van de aanvraag luidde: 

Het Fonds streeft ernaar om de prijs van de digitale activa die zijn opgenomen in de CF Institutional Digital Asset Index US Settlement Price (de ‘Onderliggende Index’) te weerspiegelen… De enige digitale activa in de Onderliggende Index zijn Bitcoin en Ethereum.

De race naar crypto index ETF’s

Marktanalisten speculeren al dat een crypto index ETF de volgende stap is, nadat de top assets, BTC en ETH, individuele ETF’s hebben gekregen. 

Brian Armstrong, oprichter van Coinbase, herhaalde dit sentiment tijdens een recente call

Ik denk dat deze dingen echt voordelig kunnen zijn… Uiteindelijk willen we een pad zien waar we indexfondsen in de crypto ruimte kunnen krijgen.

Hij hintte ook op een Coinbase 500 die blootstelling biedt aan de top crypto activa, vergelijkbaar met de S&P 500 Index, die de top Amerikaanse bedrijven volgt. Armstrong erkende echter dat regelgevende uitdagingen een dergelijke visie kunnen vertragen, aangezien BTC en ETH op dit moment de enige activa zijn met regelgevende duidelijkheid.

Ondertussen verduidelijkte Nate Geraci dat Franklin Templeton’s crypto indexfonds alleen extra activa zoals Solana (Ticker: SOL) kan opnemen met regelgevende goedkeuring:

 Dit zou regelgevende goedkeuring vereisen om extra digitale activa te houden…

Tot nu toe is Hashdex de eerste die interesse toont in een Amerikaanse crypto index ETF. De deadline voor de beslissing van de SEC over de aanvraag van Hashdex is september 2024.

De stap van Franklin Templeton is een teken dat de ruimte binnenkort kan opwarmen, vooral voor diegenen die collectieve blootstelling aan BTC en ETH zoeken. Goedkeuring zal echter alleen plaatsvinden als de SEC zowel de S1 (registratieverklaringen) als de 19b 4b (regelwijzigingen) van de beurzen goedkeurt. Als goedgekeurd, zouden dit de eerste openbaar verhandelde crypto indexfondsen in de Verenigde Staten zijn.

Het is echter belangrijk op te merken dat Bitwise al een crypto indexfonds heeft, de Bitwise 10 Crypto Index Fund (BITW), die de top 10 activa volgt. 

Op dit moment is het fonds echter alleen privé beschikbaar voor goedgekeurde klanten en niet op grote beurzen zoals NYSE of Nasdaq.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Bullish signaal voor Sui: TVL en stijgende actieve wallets

Timo Bruinsma

Wormhole stijgt met 20% in 3 dagen en presteert beter dan Bitcoin

Timo Bruinsma

PEPE richt zich op een uitbraak na whale activiteit

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu