Blockchain Stories
Waarom Dogecoin houders vooroplopen tijdens marktcorrecties
Altcoin Dogecoin Memecoin Nieuws

Waarom Dogecoin houders vooroplopen tijdens marktcorrecties

Start met โ‚ฌ10 gratis crypto bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

De wereld van meme coins, zoals Dogecoin en Shiba Inu, is als een spannende achtbaan. De afgelopen maanden hebben deze digitale valuta heftige schommelingen doorgemaakt die de holders continu in beweging hielden.

Terwijl veel meme coins recentelijk hun laagste niveau in maanden hebben bereikt, vertonen niet alle holders dezelfde impact. Wat onderscheidt Dogecoin in deze turbulente tijden?

De achtbaan van meme coins

Meme coins worden vaak vergeleken met een achtbaanrit; de plotselinge stijgingen en dalingen in waarde zijn zowel spannend als onvoorspelbaar. Recentelijk hebben veel van deze valuta hun diepste dalen in maanden bereikt.

Desondanks toont on chain data aan dat Dogecoin holders relatief goed presteren. Deze alom bekende memecoin heeft een trouwe aanhang. Ongeveer 72,4% van de Dogecoin adressen bevindt zich momenteel in de plus. Dit succes is deels te danken aan holders die hun positie al vรณรณr de recente prijsstijgingen in het vierde kwartaal van 2024 hebben ingenomen.

In/out of the money metric

Om te begrijpen waarom Dogecoin zo goed presteert, moeten we de “In/Out Of The Money” metric van IntoTheBlock bekijken. Deze metric fungeert als een graadmeter die aangeeft of investeringen op dit moment winstgevend zijn of verlies opleveren, en biedt waardevolle inzichten voor investeerders.

Terwijl Dogecoin voorop loopt met een aanzienlijk percentage adressen in de plus, wat wijst op een sterke marktpositie en interesse van beleggers, volgt FLOKI met 70,43% van zijn adressen in winst, wat ook duidt op toenemende populariteit.

Andere meme coins, zoals PEPE, hebben eveneens een aanzienlijk aantal holders in de plus, maar ze kunnen niet tippen aan de indrukwekkende resultaten van Dogecoin. Dit verschil in winstgevendheid kan worden toegeschreven aan de grotere gemeenschap en de bredere acceptatie van Dogecoin als een serieuze speler op de cryptomarkt.

Gemeenschap en loyaliteit

Vergelijk de gemeenschappen rondom meme coins met die van fanatieke sportteams. De loyaliteit en passie van volgers kunnen bijdragen aan de waarde van de munt.

SHIB, de op een na grootste meme coin, heeft een grote en toegewijde fanbasis, vergelijkbaar met Dogecoin. Echter, ondanks deze steun, is SHIB niet ongevoelig gebleken voor de recente marktcorrecties. De prijs is sterk gedaald, waardoor slechts 45,80% van de SHIB houders momenteel in de plus staat.

Dogecoin Shiba Inu 1
Bron: IntoTheBlock

De recente marktcorrectie heeft als een storm over de wereld van meme coins gewoed. Terwijl sommige munten stabiel blijven, worden anderen harder getroffen.

Dogecoin’s vermogen om zich staande te houden in deze onzekere tijden benadrukt de kracht van een sterke gemeenschap en een solide marktpositie. Deze dynamiek binnen de cryptomarkt blijft fascineren en toont aan dat er zelfs in tijden van onzekerheid mogelijkheden zijn voor veerkracht en herstel.

Dogecoin Koers Grafiek Analyse
Bron: TradingView

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer โ‚ฌ37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft.ย 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer โ‚ฌ18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Beste dag voor Bitcoin ETF’s in 2 maanden tijd

Scott

Bitcoin prijs zal stijgen volgens auteur Robert Kiyosaki

Julian Smits

3 redenen waarom je XRP de aankomende weken in de gaten moet houden

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu