Blockchain Stories
TRON adoptie overtreft Ethereum en dit is waarom 
Altcoin Nieuws Technische Analyse

TRON adoptie overtreft Ethereum en dit is waarom 

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De adoptie van het Tron netwerk (Ticker: TRX) heeft de afgelopen drie maanden een exponentiële groei doorgemaakt. Ondanks de hoge volatiliteit op de cryptomarkt, is het netwerk aanzienlijk gegroeid in het aantal wallets, inkomsten en activiteiten.

De toename van Tron adoptie komt voort uit de groeiende voorkeur voor stable coins op het netwerk. In de afgelopen 90 dagen heeft het Tron netwerk zelfs Ethereum (Ticker: ETH) overtroffen.

Tron overtreft de inkomsten van Ethereum

Volgens onze analyse van Token Terminal heeft het Tron netwerk een record van $435 miljoen aan vergoedingen behaald, terwijl Ethereum daarentegen $365 miljoen aan inkomsten genereerde.

image
Bron: Token Terimnal

Justin Sun deelde deze ontwikkeling en merkte op: 

In de afgelopen 30 dagen, volgens @tokenterminal, hebben de inkomsten van het TRON protocol die van Ethereum met 50% overtroffen. Als deze trend zich voortzet, zou de omzet van het protocol dit jaar zelfs $2 miljard kunnen overschrijden, waardoor het de meest winstgevende blockchain op aarde wordt.

De stijging in inkomsten toont een verhoogde vraag naar het Tron netwerk door zowel instellingen als individuele gebruikers. Gegevens van DefiLlama laten zien dat Tron domineert in de inkomsten uit vergoedingen. In de afgelopen 24 uur heeft het netwerk $10,5 miljoen aan inkomsten gegenereerd met een handelsvolume van $198 miljoen.

image
Bron: DefiLlama

Wat het betekent voor stable coins

Midden in deze groei van inkomsten bevindt zich Tether (Ticker: USDT) met betalingen via het Tron netwerk. Volgens Tether zijn hun betalingen op het netwerk gestegen tot een derde van Visa’s beleggingsvolume.

Deze stijging leidde ertoe dat Tether totale transacties via het netwerk een betaling volume van $1,25 biljoen bereikte. Het team achter Tron heeft hard gewerkt aan innovatie om de concurrentie bij te houden. Zo heeft het team bijvoorbeeld als doel om de stable coin naar andere EVM blockchain ecosystemen te verspreiden.

Deze ontwikkeling is van groot belang, omdat het stablecoin overdrachten via peer-to-peer mogelijk maakt zonder netwerk vergoedingen. Dit zal de toepasbaarheid van verschillende stable coins onder alle gebruikers vergroten.

Impact op TRX

Ondanks de stijging in inkomsten en vergoedingen, is de Total Value Locked (TVL) van Tron gedaald van $10,3 miljard naar $7,5 miljard in deze periode. 

image
Bron: DefiLlama

Het handelsvolume is met 3,98% gedaald, terwijl de marktkapitalisatie met 0,40% is gedaald tot $11,4 miljard. 

Op het moment van schrijven stond de TRX prijs op $0,1312 na een daling van 0,38% in de afgelopen 24 uur, na een langdurige maandelijkse daling van 1,51%.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Crypto analist: Bitcoin is op de goede weg

Scott

Analyse van bullish patroon van Solana terwijl Open Interest toeneemt

Timo Bruinsma

Ethereum funding rate daalt naar het laagste niveau in 2024

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu