Blockchain Stories
Rechtbank Dubai erkent crypto als geldig salarisbetaling
Cryptomarkt Update Nieuws

Rechtbank Dubai erkent crypto als geldig salarisbetaling

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

In een opmerkelijke ontwikkeling heeft de rechtbank van Dubai crypto erkend als een geldig betaalmiddel voor salarissen. Deze beslissing markeert een significante verschuiving in de juridische houding ten opzichte van digitale valuta in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE).

Het illustreert de steeds grotere acceptatie van cryptocurrency in financiële transacties binnen de opkomende Web3 economie. Wat betekent dit echter voor werkgevers, werknemers en de bredere economische context?

Een nieuwe standaard in salarisbetalingen

De zaak die deze verandering in gang zette, betrof een werknemer die een rechtszaak aanspande omdat zijn werkgever zijn salaris niet volledig had uitbetaald. Het contract stipuleerde een maandelijkse betaling in fiat, aangevuld met 5.250 EcoWatt tokens. Het geschil ontstond doordat de werkgever de crypto component niet kon uitbetalen.

In 2023 bevestigde de rechtbank de aanwezigheid van de EcoWatt tokens in het contract, maar weigerde ze de betaling in crypto af te dwingen. Dit was voornamelijk omdat er geen duidelijke methode was om de waarde van de tokens in fiat vast te stellen. Irina Heaver, een advocaat in de VAE, onderstreepte dat deze beslissing een traditioneel standpunt weerspiegelde, dat vereiste dat ongebruikelijke betalingsmethoden vergezeld gingen van concreet bewijs.

De evolutie in juridische houding

In 2024 nam de rechtbank echter een vooruitstrevende stap door in het voordeel van de werknemer te beslissen. De betaling in crypto werd goedgekeurd zonder de noodzaak van omzetting naar fiat. Volgens Heaver toont deze beslissing een bredere acceptatie van cryptocurrency in arbeidscontracten en belicht het de veranderende aard van financiële transacties binnen de Web3 economie.

Deze juridische erkenning heeft verstrekkende implicaties, het zet een precedent dat de verdere integratie van digitale valuta in dagelijkse financiële transacties aanmoedigt. Werkgevers en werknemers worden nu gestimuleerd om deze innovatieve benadering van betalingen te omarmen. Bovendien kan dit bijdragen aan een inclusiever en moderner zakelijk klimaat in de VAE.

Implicaties voor de toekomst

De erkenning van crypto als salariscomponent door de rechtbank van Dubai biedt een blik op de toekomst van economische transacties. Het benadrukt hoe de VAE zich positioneert als een pionier in de digitale economie. Deze beslissing is niet alleen een overwinning voor werknemers die hun loon in cryptovaluta ontvangen, maar ook een belangrijke stap richting bredere adoptie van digitale valuta wereldwijd.

Met deze vooruitgang in het achterhoofd kunnen zowel juridische professionals als crypto enthousiastelingen optimistisch naar de toekomst kijken. De evolutie van financiële transacties, ondersteund door wettelijke kaders zoals de VAE Civil Transactions Law en de Federal Decree Law No. 33 van 2021, biedt kansen voor groei en innovatie in de snel veranderende wereld van digitale valuta.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Wat kan PEPE doen tijdens Uptober en in Q4?

Scott

Uniek: Duitse bank biedt cryptodiensten aan

Scott

K33 Research zegt dat Sui de grootste concurrent van Solana kan worden

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu