Blockchain Stories
Waarom PEPE whale transacties waarschijnlijk niet zullen helpen
Altcoin Memecoin Nieuws Technische Analyse

Waarom PEPE whale transacties waarschijnlijk niet zullen helpen

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Een PEPE whale (Ticker: PEPE) wist de crypto wereld op te schudden met snelle en winstgevende handel. 

De whale maakte handig gebruik van recente prijsbewegingen, wat aantoont hoe volatiel meme tokens kunnen zijn. Laten we hieronder dit eens verder analyseren om te kijken wat er gebeurd. 

Slimme markttiming van PEPE

Volgens gegevens van Lookonchain kocht een whale 420 miljard PEPE ter waarde van $3,10 miljoen op 5 en 12 augustus. Deze strategische accumulatie vond plaats rond het laatste markt laagtepunt van PEPE. 

Slechts ongeveer 30 minuten voor het moment van schrijven, verkocht diezelfde whale al zijn holdings. Dit snelle flippen resulteerde in een netto winst van $30.000 in een extreem korte periode.

image
Bron: Transacties

PEPE sentiment wordt bearish

Volgens de Long/Short Ratio van Coinglass is het sentiment ten opzichte van PEPE steeds negatiever geworden. De memecoin registreerde op 14 augustus een lage ratio van 0,9745, wat aangeeft dat er op dat moment meer short traders dan longs waren. 

image
Bron: Coinglass

De beslissing van deze specifieke whale om zijn aanzienlijke positie snel te verlaten, ondersteunt deze bearish vooruitzichten, wat suggereert dat PEPE op de korte termijn verder kan dalen.

Toename in grote transacties

Onze analyse van IntoTheBlock gegevens toonde een recente toename in grote PEPE transacties. Het 24 uurs aantal kwam uit op 77, met een 7 daagse piek van 225 op 8 augustus. Deze verhoogde activiteit van grote houders wijst waarschijnlijk op meer volatiliteit in de nabije toekomst.

image
Bron: IntoTheBlock

Na zijn significante stijging begin augustus vertoonde PEPE’s prijsgrafiek een duidelijke dalende trend. Op het moment van schrijven werd PEPE verhandeld op $0,0000007830, wat een daling van 2% betekende in de afgelopen 24 uur. Als de verkoopdruk door de massale uitstroom aanhoudt, kunnen de prijzen verder dalen.

Wat dit betekent voor PEPE beleggers

De stochastische RSI naderde ook een overbought zone, een indicatie dat een mogelijke bearish rally niet kan worden uitgesloten. Daarnaast wijst de huidige marktvolatiliteit op een mogelijk uitdagende periode voor PEPE beleggers. 

image
Bron: TradingView

De verhoogde activiteit van grote houders kan wijzen op verdere prijsschommelingen, wat de onzekerheid rondom de memecoin alleen maar vergroot. 

Beleggers moeten voorzichtig blijven en mogelijk voorbereid zijn op verdere koersdalingen als de verkoopdruk aanhoudt. In dit onzekere klimaat is het cruciaal om marktsignalen nauwlettend in de gaten te houden en strategische beslissingen te nemen.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

BlackRock: Waarom Bitcoin nu belangrijker is in de financiële wereld

Julian Smits

Dogecoin transacties bereiken nieuw hoogtepunt sinds juli

Timo Bruinsma

Analist: Tron heeft duurzamer bedrijfsmodel dan Solana, ontdek waarom

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu