Blockchain Stories
Noorse en Zwitserse banken investeren in MicroStrategy
Bitcoin Nieuws

Noorse en Zwitserse banken investeren in MicroStrategy

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Vanuit Noorwegen en Zwitserland bereikt ons opvallend nieuws. Zowel de Noorse centrale bank als de Zwitserse centrale bank heeft gekozen voor een investering in MicroStrategy. Dit bedrijf staat vooral bekend vanwege de unieke Bitcoin-strategie. Het bedrijf geeft bedrijfsobligaties uit, waarna het opgehaalde geld gebruikt wordt voor het kopen van Bitcoin. Dit houdt in dat de beide centrale banken indirect ook in Bitcoin investeren. Een unieke mijlpaal.

Investeringen van de Noorse centrale bank

De Noorse centrale bank, Norges Bank, heeft recent meer dan 1.1 miljoen aandelen van MicroStrategy gekocht. De bank geeft hiermee aan dat ze geloof hebben in dit bedrijf, in de bedrijfsstrategie en dus ook in de toekomst van Bitcoin. De toekomst van dit bedrijf valt of staat namelijk met de ontwikkeling van Bitcoin.

Weet de Bitcoin koers tot recordhoogtes te stijgen? Dan is MicroStrategy absoluut spekkoper. Dit bedrijf is immers een grote Bitcoin houder en gaat aan een flinke Bitcoin koersstijging dan ook gigantisch veel geld verdienen. Zover is het nog niet, maar het is wel veelzeggend dat de Noorse bank een flink bedrag in MicroStrategy heeft geïnverteerd.  

Investeringen van de Zwitserse centrale bank

Op financieel gebied is Zwitserland een uniek land. Het land heeft talloze banken, heeft onwijs veel rijke inwoners en is ook een vrij duur land. Mede door het economische klimaat zijn veel banken en bedrijven in Zwitserland gevestigd. Dit maakt het eigenlijk des te opvallender dat ook de Zwitserse centrale bank aandelen van MicroStrategy heeft gekocht.

Het gaat om een totale hoeveelheid van 466.000 aandelen. Daarmee is de investering een stuk kleiner dan bij de Noorse centrale bank, maar toch is het een forse investering. De huidige koers van het MicroStrategy aandeel ligt namelijk rond de $13. De totale investering voor de Zwitserse bank komt hiermee uit op meer dan $6 miljoen.

Waarom kiezen deze banken juist voor MicroStrategy?

De timing van beide aankopen is vrij opvallend. Het komt immers amper tot nooit voor dat een centrale bank besluit om juist in MicroStrategy te investeren. Het is daarom opvallend dat nu de Noorse- en Zwitserse centrale bank in MicroStrategy investeren.

Dat beide centrale banken hiervoor kiezen, heeft ongetwijfeld met de toekomst van de digitale valuta te maken. Voor een centrale bank is het eigenlijk niet logisch om rechtstreeks in Bitcoin te investeren. Daarmee ondermijnt een centrale bank eigenlijk de eigen positie en bijbehorende macht. Door in MicroStrategy te investeren, doet de bank dat niet. Ondertussen profiteert de bank wel van een eventuele koersstijging van Bitcoin. Een koersstijging van Bitcoin zorgt ongetwijfeld voor een hogere MicroStrategy koers.

MicroStrategy en Bitcoin zijn met elkaar verweven. Dit bedrijf gelooft volledig in Bitcoin en heeft het liefste het bedrijfsvermogen in Bitcoin zitten. Het bedrijfsvermogen is hiermee beschermd tegen onder meer inflatie en andere economische omstandigheden.

Al met al is het mooi om te zien dat beide centrale banken de potentie van MicroStrategy inzien. Daarmee geven beide banken aan dat ze ook potentie in Bitcoin inzien. Wie had dat ooit gedacht?

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

PEPE richt zich op een uitbraak na whale activiteit

Timo Bruinsma

$1,9 miljoen aan crypto gedrained in mogelijke Banana Gun bot hack

Pieter de Haan

Binance trekt 40% meer grote investeerders aan in 2024

Pieter de Haan

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu