Blockchain Stories
Ethereum ETF’s breiden de positieve streak verder uit
ETF Ethereum Nieuws

Ethereum ETF’s breiden de positieve streak verder uit

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Eerder vandaag berichtten wij over een flinke uitstroom bij de Bitcoin ETF’s. Deze ETF’s moesten gister, 14 augustus, genoegen nemen met een uitstroom van meer dan $80 miljoen. Des te opvallender is het dat juist de Ethereum Spot ETF’s hun positieve streak uitbreiden. Voor het eerst in de historie is er sprake van een positieve streak van 3 dagen:

Indrukwekkende prestaties

Vooralsnog zijn de prestaties van de ETH ETF’s deze week indrukwekkend. Deze ETF’s hebben in drie opeenvolgende dagen een flinke instroom gezien. Het gaat hierbij om respectievelijk $5 miljoen op maandag, $24,3 miljoen op dinsdag en $10 miljoen op woensdag. Deze bedragen bij elkaar opgeteld gaat het toch al snel om een luttele $40 miljoen.

Met deze prestaties overtreffen de Ethereum ETF’s de Bitcoin ETF’s compleet. De Bitcoin ETF’s hadden gister een zware dag, terwijl de Ethereum ETF’s juist opvallend goed presteren.

Waar komt deze positieve streak opeens vandaan?

Toen eind juli de Ethereum ETF’s gelanceerd werden, waren de verwachtingen hooggespannen. Veel experts hadden de verwachting dat deze ETF’s direct een gigantische instroom zouden hebben. Daar was in beginsel ook sprake van, maar al snel kwam de klad erin. Dit was niet zozeer aan ETH zelf te wijten, maar puur aan de marktomstandigheden.

Onder meer de crash aan het begin van augustus is van grote invloed geweest. Door deze crash moesten veel investeerders hun wonden likken en nam het beleggersvertrouwen af. Het was daardoor meer dan logisch dat men op dat moment niet in de Ethereum ETF’s zou investeren.

Daar is nu verandering ingekomen. De crash ligt slechts anderhalve week in het verleden, maar toch lijken investeerders de crash alweer te zijn vergeten. Dit blijkt in ieder geval uit de mooiste instroom waar de verschillende Ethereum ETF’s mee te maken hebben.

Verschillende resultaten

Als je in een Ethereum ETF wilt investeren, heb je uit meerdere fondsen de keuze. In de afgelopen 3 dagen is opgevallen dat de fondsen allemaal op hun eigen manier presteren. De BlackRock ETHA zag bijvoorbeeld een instroom van meer dan $16 miljoen. Ook de Fidelity FETH zag een mooie instroom van meer dan $6,6 miljoen.

De Ethereum Spot ETF’s van Grayscale presteren nogal wisselend. De Grayscale Ethereum Trust (ETHE) zag een uitstroom van bijna $17 miljoen. De Grayscale Ethereum Mini Trust (ETH) zag daarentegen een instroom van meer dan $2,2 miljoen. Deze onderlinge verschillen zijn groot en ook lastig te verklaren.

Dit maakt het des te belangrijker om goed onderzoek te doen. Wil je in Ethereum ETF’s investeren? Maak dan een goede vergelijking tussen de verschillende fondsen. Kijk goed naar onder meer de prestaties, de kosten en de voorwaarden. Daarnaast is het verstandig om de Ethereum koers goed in de gaten te houden. De Ethereum Spot ETF’s zijn daar immers direct aan verbonden. Daarover gesproken: deze dag begint voor Ethereum nog niet zo goed, aangezien de Ethereum koers met ruim 1,3% reeds gedaald is. We zijn daarom benieuwd of de Ethereum ETF’s hun positieve streak verder uit kunnen breiden.

Blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws via Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis Ethereum

Jouw cryptoavontuur starten met €10 gratis Ether? In samenwerking met Bitvavo mogen wij vandaag 10 euro aan gratis Ethereum of een andere crypto weggeven aan onze lezers. 

Maak via onderstaande knop een account aan en je ontvangt een welkomstbonus van 10 euro. Ook handel je de eerste €10.000 binnen de eerste 7 dagen na je registratie helemaal gratis (t.w.v. €25). Alle voorwaarden vind je op de pagina onder de knop.


Gerelateerde berichten

Rusland richt crypto groep op voor internationale handel

Julian Smits

Binance oprichter Changpeng Zhao komt deze maand uit detentie

Michel Borggreve

Justin Sun voorspelt: TRON bereikt binnen twee jaar niveau van Bitcoin

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu