Blockchain Stories
Bitcoin ETF’s zien uitstroom van meer dan $80 miljoen
Bitcoin ETF Nieuws

Bitcoin ETF’s zien uitstroom van meer dan $80 miljoen

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De Bitcoin ETF’s weten zich vooralsnog niet te onttrekken van de gekende volatiliteit in de cryptomarkt. Eerder deze week eindigden de Bitcoin ETF’s nog met groene dagen, maar daar kwam gister verandering in. Op woensdag 14 augustus was sprake van een uitstroom van meer dan $80 miljoen.

Uit data van SosoValue blijkt de volatiliteit overduidelijk. De ene dag staan de Bitcoin ETF’s tientallen miljoenen in de plus, terwijl de volgende dag de Bitcoin ETF’s een grote uitstroom zien. Dit volatiele patroon is iets dat inherent is aan crypto en de bijbehorende ETF’s. Bij bijvoorbeeld aandelen ETF’s zie je dergelijke schommelingen een stuk minder.

Einde aan 2-daagse streak

Maandag en dinsdag waren positieve dagen voor de Bitcoin Spot ETF’s. Op maandag 12 augustus was er sprake van een instroom van meer dan $24 miljoen. Dinsdag 13 augustus werd hier nog een schepje bovenop gedaan met een instroom van bijna $40 miljoen. Indrukwekkende bedragen waar de Bitcoin ETF’s graag verder op voortborduren hadden. Daar is dus geen sprake van; de 2-daagse streak werd gister op een harde manier beëindigd.

Uitstroom van meer dan $80 miljoen

Gister was een negatieve dag voor de Bitcoin ETF’s. De verschillende ETF’s zagen gezamenlijk namelijk een uitstroom van meer dan $80 miljoen. Door deze uitstroom worden de twee voorgaande positieve dagen helaas weer teniet gedaan.

Met name de ETF van Grayscale zag een forse uitstroom van geld; bijna $57 miljoen. Ook de ETF van Fidelity moest genoegen nemen met een fors verlies van meer dan $18 miljoen. Deze twee Bitcoin ETF’s waren grotendeels verantwoordelijk voor de dramatische dag van de Bitcoin ETF’s in zijn algemeenheid.

Waar komt deze uitstroom vandaan?

Zowel een instroom als uitstroom zijn bij de Bitcoin ETF’s lastig te duiden. De oorzaken zijn namelijk eindeloos en niet altijd te doorgronden. Dit maakt het lastig om direct de vinger op de zere plek te leggen.

Mogelijk hebben de inflatiecijfers uit Amerika hiermee te maken. Gisteravond werden namelijk de inflatiecijfers bekendgemaakt en dat brengt altijd de nodige onrust met zich mee. Mogelijk heeft deze onrust – voorafgaand aan de bekendmaking van de cijfers – ervoor gezorgd dat investeerders hun geld uit de Bitcoin ETF’s hebben gehaald.

Een andere mogelijkheden is dat investeerders andere investeringsmogelijkheden zagen. Denk hierbij aan het investeren in goud, zilver, aandelen of andere financiële producten. Elke euro kan maar één keer geïnvesteerd worden, waardoor investeerders soms lastige keuzes moeten maken.

Wat dan wel weer positief is, is het totale handelsvolume van de Bitcoin ETF’s. Op woensdag 14 augustus lag het handelsvolume rond de $1,3 miljard, terwijl dit op dinsdag nog rond de $1,18 miljard lag. Dit geeft aan dat er meer en meer geld omgaat in de Bitcoin ETF’s. Dat is ook nodig om de ETF’s uiteindelijk naar hogere koersen te stuwen. Daarvoor is uiteraard ook een algemene bullrun voor nodig. Daar lijkt vooralsnog geen sprake van te zijn, aangezien de Bitcoin koers vandaag alweer ruim 1,2% in de min staat.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

MicroStrategy verdubbelt inzet op Bitcoin met $700M

Timo Bruinsma

Notcoin kopers kunnen een trendomkeer verwachten

Timo Bruinsma

Rusland richt crypto groep op voor internationale handel

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu