Blockchain Stories
Binance betaalt $1,7 miljoen boete aan Braziliaanse CMV
Altcoin Binance Coin Nieuws

Binance betaalt $1,7 miljoen boete aan Braziliaanse CMV

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

In een recente juridische ontwikkeling moet crypto beurs Binance (Ticker: BNB) een boete van $1,75 miljoen betalen aan de Braziliaanse Securities and Exchange Commission (CMV). 

Volgens de CMV heeft de beurs illegale derivatenhandel uitgevoerd in Brazilië.

Onderzoek naar Binance

In 2020 startte de CMV een onderzoek naar Binance, waarbij de beurs werd beschuldigd van het aanbieden van derivatenhandel zonder volledige wettelijke naleving. 

Na dit onderzoek verzocht de toezichthouder Binance om dergelijke activiteiten te staken, of anders een boete te betalen als de ongeautoriseerde handelsactiviteiten doorgingen.

Na de eerste waarschuwing bood Binance vorig jaar aan om $370.000 te betalen om de zaak te schikken, maar dit voorstel werd door de toezichthouder afgewezen. 

Nu heeft de CMV het laatste voorstel van Binance echter geaccepteerd, na goedkeuring door de toezegging commissie van het land. Volgens de overeenkomst zal Binance zich aan de wet houden en $1,7 miljoen betalen voor de overtredingen.

Juridische strijd van Binance

Binance heeft aanzienlijke problemen gehad met regelgevende autoriteiten vanwege niet naleving. Zoals eerder door ons gerapporteerd, werden de activiteiten van Binance in India opgeschort wegens niet naleving. 

Naast deze recente schikkingen heeft de beurs te maken gehad met meerdere schendingen. Zo stemde het bedrijf ermee in om $4,3 miljard te betalen voor schendingen van anti witwaswetten en sanctiewetten in de Verenigde Staten. 

Ook zag de voormalige CEO van het bedrijf, Changpeng Zhao, zich geconfronteerd met een gevangenisstraf vanwege deze schendingen. De schikking in Brazilië komt dus te midden van toenemende wereldwijde druk op de beurs door regelgevende autoriteiten.

Wat betekent dit voor Binance en BNB?

De juridische schikking met de Braziliaanse autoriteiten is een overwinning voor de beurs, aangezien Brazilië een van de leidende landen is op het gebied van digitale activa adoptie. 

Volgens prognoses zal de omzet uit crypto in Brazilië tegen het einde van het jaar $2,1 miljard bereiken. Ook zal het aantal gebruikers naar verwachting stijgen tot 31,9 miljoen in 2025, met een toename naar 14,5%.

image
Bron: Statista

Met toegang tot deze markt zonder juridische beperkingen en met naleving, zal Binance zijn gebruikersbestand kunnen uitbreiden, wat de omzet en winstgevendheid zal verhogen. 

De toegenomen adoptie zal ook de native token BNB stimuleren door een toename in handelsvolume. BNB heeft te maken gehad met hoge volatiliteit, en een grotere acceptatie van de beurs zal de munt helpen.

Op het moment van schrijven handelt BNB rond de $515,51, na een daling van 1% in de afgelopen 24 uur. Het handelsvolume van de altcoin is ook met 5% gedaald tot $1,6 miljard in dezelfde periode. 

image
Bron: Coinglass

De prijsbeweging laat zien dat het nieuws op de dagelijkse grafieken geen impact heeft gehad op de altcoin. Volgens Coinglass is het handelsvolume gedaald van $505 miljoen naar $496 miljoen. 

Ondanks deze daling in dagelijkse handel, is deze ontwikkeling goed nieuws voor Binance en zal het op de lange termijn een positief effect hebben.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

K33 Research zegt dat Sui de grootste concurrent van Solana kan worden

Michel Borggreve

Top 11 ondergewaardeerde altcoins door AltCryptoGems

Pieter de Haan

Wat gaat de Bitcoin dominantie in Q4 van 2024 doen?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu