Blockchain Stories
Analist voorspelt Solana koers tussen $147 en $205
Altcoin Nieuws Solana Technische Analyse

Analist voorspelt Solana koers tussen $147 en $205

Start met €10 gratis Solana bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Solana (SOL) toont blijvende potentie voor een opwaartse trend, en de cryptomarkt is getuige van voorspellingen dat Solana zich voorbereidt op een mogelijke doorbraak.

Crypto handelsexpert RLinda heeft benadrukt dat ondanks recente volatiliteit, vooral veroorzaakt door macro economische factoren zoals de werkloosheid in de VS en winstnemingen, Solana een consolidatiefase heeft doorlopen binnen een duidelijke opwaartse trend die kan wijzen op een veelbelovende toekomst voor investeerders en traders.

Technische analyse en sleutelniveaus

Bij het analyseren van de koerspatronen van Solana komen we belangrijke inzichten tegen over de huidige prijsactie en potentiële toekomstige bewegingen. De dagelijkse grafiek toont aan dat Solana zich in een consolidatiefase bevindt binnen een goed gedefinieerd driehoekspatroon, wat vaak wijst op een voortzetting van de bestaande trend, in dit geval een opwaartse.

Dit driehoekspatroon ontstaat wanneer de prijs beweegt binnen steeds smaller wordende grenzen, wat kan duiden op toenemende koop en verkoopdruk. De prijs beweegt zich binnen deze driehoek, waarbij het weerstandsniveau van $162,45 een belangrijke barrière vormt voor verdere stijging. Dit niveau is cruciaal, omdat het de psychologische grens markeert waar veel handelaren en investeerders hun posities zullen heroverwegen.

Een doorbraak boven dit niveau kan wijzen op een sterke voortzetting van de opwaartse trend, wat kan leiden tot een aanzienlijke stijging van de prijs. Daarnaast zijn de ondersteuningsniveaus bij $141,20, $136,70 en $126,40 cruciaal om de kracht van eventuele correcties te begrijpen. Deze niveaus fungeren als de bodem waar de prijs kan terugkaatsen, en het doorbreken van deze niveaus kan wijzen op zwakte in de opwaartse trend.

Het Fibonacci retracementniveau rond $137 suggereert dat een correctie kan plaatsvinden voordat er een opwaartse beweging ontstaat, wat een potentiële koopkans biedt binnen deze zone voor slimme investeerders die op zoek zijn naar instapmogelijkheden.

Vooruitzicht voor Solana prijs: van $147 naar $205

Op lange termijn biedt de wekelijkse grafiek extra context door een groter driehoekspatroon te tonen dat zich over meerdere maanden heeft gevormd. Dit patroon is in lijn met de analyse van de dagelijkse grafiek, wat de relevantie van het weerstandsniveau van $162,45 benadrukt.

De wereldwijde opwaartse trend blijft stevig, en ondanks kortetermijnschommelingen is het langetermijnvooruitzicht voor Solana positief, vooral gezien de toenemende adoptie en belangstelling voor de technologie achter Solana.De volgende significante weerstandsniveaus zijn vastgesteld op $188,32 en $205,20. Dit zijn belangrijke prijzen om in de gaten te houden, omdat deze niveaus de volgende doelen kunnen zijn als de prijs succesvol uit de huidige consolidatiefase uitbreekt.

Het ondersteuningsniveau van $128,01 is ook belangrijk, aangezien het een sterke basis biedt als de prijs lagere niveaus zou testen voordat deze opnieuw stijgt. Deze ondersteuningsniveaus kunnen investeerders geruststellen dat er ruimte is voor correctie zonder dat de opwaartse trend in gevaar komt.

Solana’s bullish driehoekspatroon en de sleutelweerstand bij $162,45 suggereren dat het goed gepositioneerd is voor verdere winsten. Een doorbraak zou de prijs omhoog kunnen stuwen, waardoor Solana een veelbelovende asset is om nauwlettend in de gaten te houden.

solana koers 15 augustus
Bron: TradingView

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Crypto beïnvloedt Amerikaanse verkiezingen 2024 met $190 miljoen

Julian Smits

De groeiende rol van stablecoins in de cryptomarkt

Pieter de Haan

Hoe hoog kan BONK gaan als het dit niveau doorbreekt?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu