Blockchain Stories
Amerikaanse Spot Bitcoin ETF HODLers stijgen met 30%
Bitcoin ETF Nieuws

Amerikaanse Spot Bitcoin ETF HODLers stijgen met 30%

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De interesse van institutionele beleggers in Amerikaanse spot Bitcoin (Ticker: BTC) ETF’s is niet afgenomen, ondanks de waardedalingen en volatiliteit van digitale activa in het tweede kwartaal (Q2). 

Volgens Matt Hougan, CIO van Bitwise, bleef de accumulatie trend die in het eerste kwartaal (Q1) begon, intact in Q2, met een toename van 30% in het aantal holders.

Hougan verklaarde:

Ik tel 1.924 houders van ETF paren over alle 10 ETF’s, een stijging van 1.479 in Q1. Dat is een toename van 30%; niet slecht, gezien de prijsdalingen in Q2… Institutionele beleggers bleven Bitcoin ETF’s adopteren in Q2. De trend blijft intact.

Instituten behouden BTC ETF’s ondanks Q2 dump

Hougan merkte ook op dat 66% van de professionele beleggers die de producten in Q1 kochten, hun posities in Q2 hebben behouden of zelfs vergroot.

Van de Q1 investeerders heeft 44% hun positie in Bitcoin ETF’s vergroot in Q2, 22% hield zijn positie stabiel, 21% verminderde hun positie, en 13% stapte uit. Dat is een behoorlijk goed resultaat, vergelijkbaar met andere ETF’s.

Dit staat in contrast met de verwachte capitulatie en verkoop bij de minste volatiliteit of daling. BTC daalde met 12% in Q2, van $72.000 naar $56.000, voordat het boven de $60.000 sloot. Als gevolg hiervan noemde de Bitwise executive hen “diamond hands” voor het vasthouden ondanks de tegenwind.

Recente 13F indieningen onthulden ook dat Goldman Sachs en Morgan Stanley tot de top vijf houders van BlackRock’s iShares Bitcoin Trust (Ticker: IBIT) behoren. Op 30 juni bezat Goldman Sachs $239 miljoen aan IBIT, terwijl Morgan Stanley $188 miljoen in bezit had.

Toekomstige groei en adoptie van BTC ETF’s

Het is belangrijk op te merken dat Morgan Stanley en Goldman Sachs deel uitmaken van de grote spelers die naar verwachting de tweede golf van adoptie van BTC ETF’s zullen aansturen vanaf Q3. Morgan Stanley is al begonnen met het aanbevelen van BTC ETF’s aan specifieke klanten, wat verdere adoptie kan stimuleren.

Deze trend zou ook de bijdrage van institutionele beleggers aan het totale beheerd vermogen (AUM) van de BTC ETF’s kunnen verhogen. In Q1 bedroegen de institutionele bijdragen $3 tot $5 miljard (7% tot 10%) van het totale AUM van $50 miljard. 

image
Bron: Soso Value

Op het moment van schrijven bedroeg het totale AUM van de BTC ETF’s $53,5 miljard.

Interessant is dat de accumulatie van BTC ETF’s door institutionele beleggers ook in Q3 aan kracht wint. Volgens Glassnode gegevens hebben grote ETF portefeuilles hun accumulatie versneld, een trend die ook in maart werd waargenomen en BTC naar een all time high van $73.000 bracht.

image
Bron: Glassnode

Recentelijk heeft deze trend (aanbod verdeling) tekenen van ommekeer vertoond, vooral onder de grootste portefeuilles, vaak gelinkt aan ETF’s, die nu weer beginnen met accumulatie.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Notcoin kopers kunnen een trendomkeer verwachten

Timo Bruinsma

Rusland richt crypto groep op voor internationale handel

Julian Smits

Binance oprichter Changpeng Zhao komt deze maand uit detentie

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu