Blockchain Stories
AAVE verwacht 30% prijsstijging door grote investeerders
Altcoin Nieuws Technische Analyse

AAVE verwacht 30% prijsstijging door grote investeerders

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

AAVE onderscheidt zich in de dynamische wereld van de cryptomarkt door zijn unieke potentieel en bullish momentum, zelfs te midden van een neerwaartse markttrend. Grote investeerders, bekend als crypto whales, hebben een aanzienlijke invloed op de prijsschommelingen van AAVE.

Daarnaast zorgt het afnemende verband met Bitcoin ervoor dat AAVE steeds onafhankelijker opereert, wat gunstig kan zijn bij een bearish Bitcoin markt. Met een mogelijke prijsrally van 30% in het verschiet, afhankelijk van cruciale steun en weerstandsniveaus, biedt AAVE een aantrekkelijke kans voor investeerders in een onvoorspelbare markt.

De invloed van crypto whales

Crypto whales, oftewel grote wallet houders, spelen een aanzienlijke rol in de prijsstelling van AAVE. Deze investeerders kunnen grote hoeveelheden tokens kopen of verkopen, wat de marktbewegingen aanzienlijk beïnvloedt. Stel je de cryptomarkt voor als een uitgestrekt meer, waarbij de whales fungeren als grote boten die golven creëren wanneer ze zich verplaatsen.

Recent gedrag van deze whales toont aan dat ze sinds eind juli hun AAVE posities hebben vergroot. Desondanks hebben ze in de afgelopen 48 uur voor $5,25 miljoen aan AAVE verkocht, wat de prijsstijging tijdelijk heeft afgeremd. Hoewel dit bedrag relatief klein lijkt vergeleken met hun totale holdings, is het voldoende om de marktbewegingen te beïnvloeden.

Aave on Ethereum AAVE 13
AAVE Whale holding in een overzicht Bron: Santiment

Potentiële stijging van AAVE

Een opvallend kenmerk van AAVE is de afname van de het verband met Bitcoin. Vergelijk dit met een luchtballon die minder aan zijn anker is gebonden; dit geeft AAVE meer vrijheid om te stijgen, ongeacht de bewegingen van Bitcoin. Momenteel is het verband gedaald tot 0,03, wat betekent dat AAVE nu vrijwel onafhankelijk van Bitcoin beweegt.

Deze onafhankelijkheid kan voordelig zijn, vooral nu Bitcoin een licht bearish sentiment vertoont. AAVE kan profiteren van deze situatie en zich tegengesteld aan de bredere markt ontwikkelen.

ITB aave historical correlations ethereum 2024 08 15T07 47 43
AAVE samenhang met Bitcoin. Bron: IntoTheBlock

Prijsvoorspelling voor AAVE

De huidige prijs van AAVE schommelt rond de $106 binnen een opwaarts trendkanaal. Dit patroon, gekenmerkt door uitlopende trendlijnen die een wigvorm creëren, wijst vaak op een mogelijke omkering of voortzetting van de huidige trend. Als AAVE erin slaagt het niveau van $124 te doorbreken, zou dit een rally van 30% kunnen ontketenen met als doel $163.

Het is echter van cruciaal belang dat AAVE het niveau van $116 weet vast te houden als steun. Als dit niet lukt, kan de altcoin blijven schommelen tussen $116 en $89, wat het bullish perspectief zou ondermijnen.

Gezien deze inzichten over de factoren die AAVE beïnvloeden, is het duidelijk dat deze altcoin aanzienlijke potentie heeft om te profiteren van de huidige marktomstandigheden. Voor zowel crypto investeerders als nieuwkomers biedt AAVE een spannende kans in een anderszins onvoorspelbare markt.

AAVE prijs analyse 15augustus
AAVE prijsanalyse | Bron: TradingView

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.


Gerelateerde berichten

Wat kan PEPE doen tijdens Uptober en in Q4?

Scott

Uniek: Duitse bank biedt cryptodiensten aan

Scott

K33 Research zegt dat Sui de grootste concurrent van Solana kan worden

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu