Blockchain Stories
Opvallend: meeste Dogecoin houders staan nog op winst
Altcoin Dogecoin Nieuws

Opvallend: meeste Dogecoin houders staan nog op winst

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De Dogecoin koers heeft de afgelopen maand stevige tikken te verwerken gekregen. De daling in de afgelopen 30 dagen komt uit op ongeveer 8,6%. Voor veel Dogecoin houders levert dit echter géén verlies op. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat de meeste Dogecoin houders nog steeds op winst staan. Opvallend, aangezien een daling van ruim 8% toch niet niets is.

Slechts 26% staat op verlies

Uit data van IntoTheBlock blijkt dat slechts 26% van alle Dogecoin houders op verlies staat. Dit is eigenlijk de groep die in de periode van 30 tot 50 dagen gelden Dogecoin hebben gekocht. Sinds dat moment is de Dogecoin koers flink onderuit gegaan, waardoor deze beleggers virtueel op verlies staan.

Uiteraard is er nog geen sprake van daadwerkelijk verlies. Dit zou pas het geval zijn als deze beleggers besluiten om nú hun Dogecoin te verkopen. Daar is echter geen reden voor, aangezien na regen altijd zonneschijn komt. De recente crash kan zomaar opgevolgd worden door een mooie bullrun op korte termijn.

Uit dezelfde data blijkt dat ongeveer 2% van alle Dogecoin houders op een break-even punt staan. Dit houdt in dat zij niet op winst en niet op verlies staan. De huidige koers is simpelweg gelijk aan de aankoopkoers van destijds.

Meer dan 70% maakt winst

Uit de data van IntoTheBlock blijkt dus dat meer dan 70% van alle houders op dit moment op winst staat. Ook hierbij is het weer belangrijk om te vermelden dat het om virtuele winst gaat. Mocht de Dogecoin koers wederom flink zakken, zorgt dit uiteraard voor een afname van winst. Daarbij is het zelfs mogelijk dat een deel van deze groep op een virtueel winst komt te staan.

Dat zo’n grote groep op winst staat, heeft puur met het koersverloop te maken. De Dogecoin koers is vanaf het begin van dit jaar met ruim 14% gestegen. Ten opzichte van exact 1 jaar geleden is er zelfs sprake van een groei van 41,58%. Over de afgelopen 5 jaar genomen komt de groei uit op meer dan 4.069%. Dit maakt het des te logischer dat zo’n grote groep Dogecoin houders op een virtuele winst staat.

Een deel van deze houders zal zinspelen op een verdere koersstijging. Zij geloven in de potentie van deze memecoin en geloven daardoor ook in een flinke koersstijging op termijn. Een ander deel van deze houders zal mogelijk een verkoop op korte termijn overwegen. Het verleden laat duidelijk zien dat het niet onverstandig is om af en toe winst te pakken. De cryptomarkt blijft immers volatiel en dat geldt al helemaal voor memecoins.

Dogecoin koers heeft het zwaar

Op het moment van schrijven heeft de Dogecoin koers het in ieder geval zwaar. De koers staat in de afgelopen 24 uur op een hele kleine winst en in de afgelopen 5 dagen is een kleine winst van 1,93% geboekt. Een aangename stijging dus, maar nog niet voldoende om de crash van vorige week teniet te doen.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Beste dag voor Bitcoin ETF’s in 2 maanden tijd

Scott

Bitcoin prijs zal stijgen volgens auteur Robert Kiyosaki

Julian Smits

3 redenen waarom je XRP de aankomende weken in de gaten moet houden

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu