Blockchain Stories
Goldman Sachs heeft $418 miljoen in Bitcoin ETF’s geïnvesteerd
Bitcoin ETF Nieuws

Goldman Sachs heeft $418 miljoen in Bitcoin ETF’s geïnvesteerd

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De Amerikaanse investeringsbank Goldman Sachs heeft recent hun positie in Bitcoin ETF’s bekendgemaakt. Dit bedrijf is in Amerika verplicht om per kwartaal door te geven welke posities men precies ingenomen heeft. In het 13F formulier van het tweede kwartaal valt te lezen dat de investeringsbank inmiddels $48 miljoen in de Bitcoin ETF’s heeft geïnvesteerd.

Eén van de grootste BTC ETF houders

Het financiële bedrijf Goldman Sachs is op dit moment één van de grootste BTC ETF houders. Het bedrijf bezit bijvoorbeeld bijna 7 miljoen aandelen van de BlackRock Bitcoin ETF. Met dit bezit is het bedrijf de op twee na grootste houder van deze Bitcoin ETF.

In totaal bezit het bedrijf Bitcoin ETF’s ter waarde van $418,65 miljoen. Althans; op 30 juni, aangezien het 13F formulier betrekking had op het tweede kwartaal van dit jaar.

Goldman Sachs heeft ervoor gekozen om de investeringen in de Bitcoin ETF’s te spreiden. De bank heeft dus bijna 7 miljoen aandelen van de BlackRock ETF, heeft 1,51 miljoen aandelen van de Fidelity ETF en heef meer dan 660.000 aandelen van de Grayscale ETF.

Dat Goldman Sachs voor deze diversificatie kiest, geeft de kracht van de Bitcoin ETF’s aan. Doordat men in meerdere Bitcoin ETF’s kan investeren, is men niet afhankelijk van slechts één bedrijf, één koers en één Bitcoin ETF.

Massale adoptie van banken?

Voorheen was het absoluut ondenkbaar dat een financiële instantie voor Bitcoin ETF’s zou kiezen. Bitcoin en de banken staan immers lijnrecht tegen over elkaar. Bitcoin is voor decentralisatie, terwijl banken juist al het belang hebben bij het huidige monetaire stelsel.

Des te opvallender is het dus dat Goldman Sachs zoveel geld in de Bitcoin ETF’s heeft geïnvesteerd. Dit duit mogelijk op een massale adoptie van banken. Want, als Goldman Sachs in Bitcoin ETF’s heeft geïnvesteerd, is de kans groot dat andere banken dit ook hebben gedaan. Of dit op termijn gaan doen.

Voor deze grote investering van Goldman Sachs valt absoluut iets te zeggen. Een vermogensbeheerder/bank wil de risico’s spreiden, wil profiteren van alle mogelijke koersstijgingen en wil een uitgebreid aanbod aan hun klanten voor kunnen schotelen. Het is daarom op zich logisch dat Goldman Sachs voor Bitcoin ETF’s heeft gekozen.

Dit kan zomaar voor een flinke bullrun in de cryptomarkt zorgen. Het is immers een gegeven dat banken over ontzettend veel kapitaal beschikken. Besluiten zij om een deel van dit kapitaal in de Bitcoin ETF’s te stoppen? Dan zorgt dit voor een massale instroom van geld in de Bitcoin ETF’s en daarmee in de totale cryptomarkt. Dit kan uiteindelijk voor een bullrun zorgen.

De reacties op X zijn overweldigend op dit nieuws. Het meest treffende vinden wij de tweet van Dennis Porter. Hij geeft aan dat banken Bitcoin ook niet meer links kunnen laten liggen, net zoals dat dit voor investeerders geldt:

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

BlackRock CEO spreekt zich lovend uit over Bitcoin

Scott

BlackRock en Microsoft creëren $30 miljard fonds voor AI-datacenters

Michel Borggreve

Google Cloud lanceert RPC-service dat compatibel is met Ethereum

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu