Blockchain Stories
Cryptobeurs maakt per ongeluk $6,5 miljoen over: gebruiker gaat cel in
Crypto Exchange Nieuws

Cryptobeurs maakt per ongeluk $6,5 miljoen over: gebruiker gaat cel in

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

In een opmerkelijke zaak is een Australische man veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf. Hij werd veroordeeld voor het verduisteren van een enorm geldbedrag dat per ongeluk naar hem was overgemaakt door crypto exchange Crypto.com. Dit incident, dat zich afspeelde in mei 2021, heeft de kwetsbaarheid van financiële transacties in de digitale wereld blootgelegd.

De zaak begon toen Jatinder Singh, een inwoner van Australië, probeerde een bescheiden bedrag van 100 dollar te storten op zijn Crypto.com account. Deze transactie werd uitgevoerd via een bankrekening die op naam stond van zijn partner, Thevamanogari Manivel. Door een kleine administratieve fout, waarbij er een discrepantie was tussen de namen op de crypto exchange en de bankrekening, werd de storting aanvankelijk afgewezen.

Tijdens het terugbetalingsproces ging er iets mis in de boekhouding van Crypto.com. In plaats van de verwachte 100 dollar terug te storten op de rekening van Singh, werd er per ongeluk een bedrag van 10,5 miljoen Australische dollar (ongeveer 6,8 miljoen dollar) overgemaakt. Dit was een gigantische fout, veroorzaakt door een lokale medewerker.

Toen Singh en Manivel het onverwachte geldbedrag op hun rekening ontdekten, geloofden ze dat het een legitieme uitbetaling was. Zonder de herkomst van het geld te verifiëren, begonnen ze het te besteden. Het stel verplaatste het geld naar een gezamenlijke rekening en ging direct over tot het kopen van luxe goederen en onroerend goed, waaronder twee panden in Melbourne. Daarnaast werd een aanzienlijk bedrag van 4 miljoen Australische dollar overgemaakt naar een rekening in Maleisië, mogelijk om het veilig te stellen.

Slepende rechtszaak tussen cryptobeurs en gebruiker

Crypto.com ontdekte de fout pas zeven maanden later, wat resulteerde in een intensieve inspanning om de verloren fondsen terug te vorderen. Ondanks verschillende pogingen van zowel de cryptobeurs als de Commonwealth Bank om in contact te komen met Singh en Manivel, negeerde het stel alle pogingen tot communicatie. Uiteindelijk, in maart 2022, werden Manivel en Singh gearresteerd.

Tijdens het proces pleitte de advocaat van Singh dat zijn cliënt zich bewust was dat het geld niet van hem was, maar dat hij te lang in onzekerheid had gezeten over de herkomst ervan. De advocaat verzocht om clementie en wees op de lange periode die Singh al in voorarrest had doorgebracht. De aanklagers waren echter van mening dat Singh duidelijk criminele intenties had, zoals bleek uit het overmaken van een deel van het geld naar een buitenlandse rekening.

De rechter oordeelde uiteindelijk dat, hoewel Singh wellicht niet met kwade opzet handelde, zijn acties wel degelijk als diefstal konden worden gekwalificeerd. Daarom werd hij veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf. Zijn vrouw Manivel werd veroordeeld tot een gemeenschapscorrectiebevel van 18 maanden, zo blijkt uit bronnen.

Crypto.com heeft aangegeven vastbesloten te zijn om de uitgegeven fondsen terug te vorderen. Deze zaak dient als een belangrijk voorbeeld van de risico’s in de wereld van digitale valuta’s, waar een enkele fout verstrekkende gevolgen kan hebben. Singh en Manivel zijn nu een waarschuwend voorbeeld voor anderen die te maken hebben met grote sommen geld in de wereld van cryptocurrency.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Wat kan PEPE doen tijdens Uptober en in Q4?

Scott

Uniek: Duitse bank biedt cryptodiensten aan

Scott

K33 Research zegt dat Sui de grootste concurrent van Solana kan worden

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu