Blockchain Stories
Belangrijk nieuws brengt US spot XRP ETF dichtbij
Altcoin ETF Nieuws Ripple

Belangrijk nieuws brengt US spot XRP ETF dichtbij

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De wereld van cryptocurrency is voortdurend in beweging, en recent nieuws over de aanstaande lancering van XRP US Dollar Futures door Bitnomial Exchange heeft veel aandacht getrokken.

Met de goedkeuring van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) komt deze ontwikkeling dichterbij, wat aanzienlijke gevolgen kan hebben voor de acceptatie van een spot ETF voor XRP in de Verenigde Staten.

Bitnomial zet stappen richting XUS futures

Op 9 augustus diende Bitnomial Exchange een zelfcertificering in bij de CFTC voor hun nieuwe XRP US Dollar Futures contracten, ook wel bekend als XUS. Deze futures zijn fysiek afgewikkeld, wat betekent dat bij de vervaldatum 100.000 eenheden XRP worden geleverd. Het plan was om deze contracten vanaf 13 augustus te verhandelen, hoewel dit op dat moment nog niet zichtbaar was op hun website.

Fysiek afgewikkelde futures verschillen van traditionele cash settled futures doordat de werkelijke activa worden geleverd bij het aflopen van het contract, in plaats van enkel het verschil in waarde te verrekenen. Dit draagt bij aan de betrouwbaarheid en stabiliteit van de markt, aspecten die investeerders hoog in het vaandel hebben staan.

Het belang van XUS futures voor de cryptowereld

De certificering van Bitnomial zou de weg kunnen vrijmaken voor de goedkeuring van een spot ETF voor XRP door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Tot nu toe heeft de SEC aarzeling getoond bij het goedkeuren van dergelijke ETFs, voornamelijk vanwege zorgen over marktmanipulatie, fraude en de volatiliteit van de cryptomarkt.

De aanwezigheid van een gereguleerde futuresmarkt kan deze zorgen echter wegnemen en de deur openen voor spot crypto ETFs, waaronder die voor XRP, wat zou kunnen resulteren in een groter vertrouwen van investeerders in de markt.

Een belangrijk precedent werd onlangs gezet toen de SEC door de rechter op de vingers werd getikt in de Grayscale zaak. De rechter stelde dat de SEC niet kon uitleggen waarom spot en futures ETFs verschillend werden behandeld, wat hun argumenten ondermijnde en vragen opwierp over de consistentie van hun regulering.

Deze ontwikkeling heeft geleid tot een groeiende verwachting dat een spot ETF voor crypto snel goedgekeurd kan worden, vooral met het bestaan van futures gebaseerde varianten die al operationeel zijn. Dit zou niet alleen voordelen bieden voor XRP, maar ook een bredere acceptatie van cryptocurrencies als een legitieme beleggingscategorie kunnen bevorderen, wat uiteindelijk kan bijdragen aan de groei en stabiliteit van de hele markt.

Betrouwbaarheid en stabiliteit van de cryptomarkten

Bitnomial’s beslissing om XUS futures te lanceren, wordt gesteund door marktdeelnemers en clearing leden, wat vertrouwen opwekt in de stabiliteit en integriteit van de cryptomarkten. Vergelijk het met een restaurant dat een keurmerk voor voedselveiligheid ontvangt; dit toont aan dat zij voldoen aan strenge normen, wat het vertrouwen van klanten vergroot.

Kortom, de introductie van XRP futures door Bitnomial zou niet alleen de markt voor deze specifieke munt kunnen versterken, maar ook een bredere acceptatie van cryptocurrencies in het algemeen kunnen bevorderen. Het is een spannende tijd voor crypto enthousiastelingen en investeerders, nu de mogelijkheden binnen de industrie blijven groeien en evolueren.

XRP Koersgrafiek 14 Augustus 2024
Bron: TradingView

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.


Gerelateerde berichten

Wat kan PEPE doen tijdens Uptober en in Q4?

Scott

Uniek: Duitse bank biedt cryptodiensten aan

Scott

K33 Research zegt dat Sui de grootste concurrent van Solana kan worden

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu