Blockchain Stories
Satoshi Nakamoto wordt dit jaar ingehaald als grootste Bitcoin houder
Bitcoin ETF Nieuws

Satoshi Nakamoto wordt dit jaar ingehaald als grootste Bitcoin houder

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Het zou zomaar kunnen dat de bedenker van Bitcoin, de mysterieuze Satoshi Nakamoto, dit jaar wordt ingehaald als grootste houder van Bitcoin. Deze opmerkelijke theorie is afkomstig van een gerespecteerd cryptoanalist, die in dienst is bij Bloomberg. Hij is van mening dat Nakamoto tegen het einde van het jaar minder Bitcoin heeft dan een andere vermogende partij.

De analist, Eric Balchunas, deelde deze voorspelling op X. Balchunas is senior ETF analist voor Bloomberg en voorziet dat Bitcoin ETF’s op weg zijn om Satoshi Nakamoto in dit geval van zijn troon te stoten. Volgens hem zal hij worden overtroffen door Amerikaanse exchange traded funds (ETF), die gezamenlijk al ruim 909.000 munten in bezit hebben. Er is echter verdeeldheid over het aantal munten dat Satoshi in zijn bezit zou hebben.

Wie wordt de grootste houder van Bitcoin?

BlackRock’s IBIT bezit momenteel 347.767 Bitcoin, waarmee het de op twee na grootste houder van Bitcoin ter wereld is. Volgens Balchunas staat BlackRock op de derde plek in deze lijst en is hard op weg om tegen het einde van volgend jaar de grootste te worden. Als dat het geval is, zal dit naar alle waarschijnlijkheid voorlopig ook zo blijven.

Daarnaast behoren MicroStrategy, de Amerikaanse en Chinese overheden en crypto platform Robinhood tot de grootste Bitcoin bezitters. Volgens bronnen heeft MicroStrategy op het moment van schrijven 226.500 bitcoin in bezit. Hoewel deze bedrijven een groot aantal Bitcoin bezitten, is het onwaarschijnlijk dat ze deze op korte termijn zullen verkopen.

Het vermogen van Satoshi Nakamoto

Er is echter enige controverse over de vraag of Satoshi daadwerkelijk 1,1 miljoen Bitcoin in bezit heeft, want dit aantal wordt vaker genoemd. BitMEX Research stelt dat er weinig bewijs is om deze bewering te ondersteunen. Volgens hun analyse zou één dominante miner mogelijk ‘slechts’ 700.000 Bitcoin hebben kunnen vergaren. Satoshi’s enorme Bitcoin vermogen wordt vaak gezien als een risico voor de grootste cryptocurrency, omdat het de monetaire stabiliteit ervan zou kunnen bedreigen. Het aantal Bitcoin dat geassocieerd wordt met de mysterieuze maker is al meer dan tien jaar onaangeroerd gebleven.

Hoewel het onwaarschijnlijk is dat deze Bitcoin verkocht zullen worden, blijft de mogelijkheid bestaan dat de beheerder van het fortuin een ‘dead man’s switch’ heeft ingesteld. Als de bedenker van Bitcoin komt te overlijden, dan zal zijn digitale vermogen waarschijnlijk naar familie gaan. Als Satoshi’s familieleden op een dag besluiten een groot deel van de Bitcoin te verkopen, zou dit aanzienlijke gevolgen voor de markt kunnen hebben.

De identiteit van Satoshi Nakamoto is tot om de dag van vandaag in nevelen gehuld. Als hij wel in het bezit van 1,1 miljoen bitcoin is, zou het vermogen van de bedenker van bitcoin met de huidige koers $59.183.300.000 zijn. Momenteel zijn er meer dan 19,6 miljoen Bitcoin in omloop. De maximale voorraad is 21 miljoen munten. Dit aantal zal naar verwachting in het jaar 2140 worden bereikt.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

OKX Wallet vernieuwd: Eenvoudige toegang tot miljoenen tokens en DeFi producten

Pieter de Haan

Dogecoin: Koersvoorspelling versneld door transactiehoogtepunten?

Julian Smits

Zwitserse beurs lanceert mogelijk een nieuwe crypto exchange

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu