Blockchain Stories
Ontwikkelaar claimt eerste volledig anonieme DAO te hebben ontwikkeld
Nieuws

Ontwikkelaar claimt eerste volledig anonieme DAO te hebben ontwikkeld

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Op 12 augustus kondigde Amir Taaki, een bekende ontwikkelaar, op het platform X aan dat hij een volledig anonieme DAO heeft ontwikkeld. Volgens zijn uitleg is deze DAO geheel onzichtbaar op de blockchain.

De ontwikkelaar beweert dat hij de eerste volledig anonieme en gedecentraliseerde autonome organisatie (DAO) on-chain heeft gecreëerd, met als doel de ‘vrijheid te verdedigen’. Taaki verduidelijkte dat alles wat met deze DAO te maken heeft, volledig anoniem en onzichtbaar is. Dit omvat niet alleen de DAO zelf, maar ook de transacties, het lidmaatschap en het bezit van tokens.

Hij legde verder uit dat elk smart contract kan worden gebruikt om geld over te maken, maar benadrukte dat de acties van de DAO verborgen blijven. Bovendien geven betalingen geen enkele informatie prijs, omdat de ontvangers anoniem blijven. Eerder gaf Taaki in een interview aan dat hij van mening is dat DAO’s anoniem en subversief moeten zijn. Dit is volgens hem noodzakelijk om bescherming te bieden tegen repressieve regimes.

De Brits-Iraanse hacktivist heeft kritiek op de huidige staat van het internet en de technologie industrie, die volgens hem te sterk afhankelijk is van bewaking en dataverzameling.

Anonieme DAO’s voor souvereine online organisaties

In zijn visie bieden anonieme DAO’s een oplossing voor het opzetten van vrije, ongecensureerde en soevereine online organisaties. Alles is erop gericht om in alle vrijheid te kunnen werken, zonder dat externe partijen zich ermee kunnen bemoeien. Taaki werkt samen met DarkFi, een organisatie die zichzelf beschouwt als het enige team dat anonieme tools ontwikkelt waarmee online organisaties ‘de ware kracht van cryptocurrency’ kunnen benutten.

Nick Almond, CEO van Factory Labs en oprichter van Factory DAO, reageerde enthousiast op het nieuws via X en noemde de anonieme DAO ‘cypherpunk AF’.

De theorie achter DAO’s is gericht op het creëren van systemen waarin individueel gedrag leidt tot optimale resultaten voor de hele organisatie, met een balans tussen decentralisatie en effectieve besluitvorming.

DAO bestuur binnen crypto en gedecentraliseerde financiële projecten (DeFi) blijft echter een uitdaging. Deze uitdagingen ontstaan door het gebrek aan traditionele hiërarchieën, wat kan resulteren in onduidelijke leiderschapsrollen. Daarnaast kan een ongelijke verdeling van tokens ervoor zorgen dat het leeuwendeel in de handen van enkele grote tokenhouders terechtkomt, wat in strijd is met de principes van decentralisatie.

Deze problematiek is de afgelopen jaren zichtbaar geworden bij diverse DeFi protocollen, zoals Uniswap en Compound Finance. Amir Taaki stelt dat hij met het ontwikkelen van een volledig anonieme DAO een stap in de goede richting heeft gezet. Volgens hem heeft deze specifieke DAO geen identificeerbare kenmerken, dat de anonimiteit van gebruikers zal waarborgen. Dit is iets waar de ontwikkelaar zich al langer hard voor maakt.

Volgens Taaki is de bestaande internet gebaseerd op het principe van bewaking en gegevensverzameling, wat in strijd is met privacy. De DAO die Taaki heeft opgericht, is anoniem en heeft als doel om gratis, censuurvrije en zelfbesturende internetruimte te bieden. Het initatief van de ontwikkelaar is door velen met open armen ontvangen.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Staat NEIRO op het punt van een bullish uitbraak?

Timo Bruinsma

Belangrijke prijsniveaus voor TON om in de gaten te houden

Timo Bruinsma

MicroStrategy verdubbelt inzet op Bitcoin met $700M

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu