Blockchain Stories
‘Kamala Harris is de oorzaak van Bitcoin daling’
Bitcoin Nieuws

‘Kamala Harris is de oorzaak van Bitcoin daling’

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De afgelopen dagen lijkt de Bitcoin koers weer tegen de bierkaai te vechten. De recente marktcrash heeft Bitcoin relatief goed weten te overleven, aangezien er in de dagen daarna al een voorzichtig herstel ingezet werd. Daar lijkt nu alweer een einde aan te zijn gekomen. De Bitcoin koers daalde in de afgelopen 5 dagen namelijk met ruim 3%. Volgens een recent Bernstein rapport is deze daling te wijten van Kamala Harris.

Onverwachte voorsprong

In de laatste peilingen lijkt Kamala Harris een voorsprong op Donald Trump te hebben. Dit mag opvallend en onverwacht genoemd worden, aangezien Harris pas sinds korte tijd campagne aan het voeren is. Zij moest relatief onverwacht de aftredende Biden vervangen en lijkt dit met verve te doen. Althans; vanuit haar positie gezien. Voor de cryptomarkt lijkt de onverwachte voorsprong van Harris juist een negatieve invloed te hebben.

De invloed van Harris

Is het nou echt mogelijk dat een potentiële president van invloed is op de Bitcoin koers? Ja, dat is volgens analisten van het bedrijf Bernstein het geval. Zij geven aan dat de Bitcoin koers sinds 4 augustus gedaald is. Juist dat is de datum waarop Kamala Harris officieel genomineerd is als nieuwe presidentskandidaat.

Vanaf die datum worden peilingen bijhouden van de strijd tussen Trump en Harris. Laatstgenoemde komt als voorlopige winnaar uit de peilingen en daardoor lijken investeerders ongerust te worden.

Tussen Harris en Trump bestaan gigantisch grote verschillen. Op talloze vlakken, waaronder ook op het gebied van crypto. Trump is hier een grote voorstander van, terwijl Harris zich meer houdt aan de eerdere opvattingen van Biden. Die waren niet al te positief voor de cryptomarkt, waardoor de voorsprong van Harris onwenselijk is.

Is er een één op één correlatie?

De analyse van Bernstein lijkt wellicht ietwat vergezocht te zijn. Daar zijn wij het zeker mee eens, waarbij ook gesteld moet worden dat het lastig is om een correlatie te bewijzen. In de afgelopen periode is er immers genoeg op het economische vlak én in de cryptomarkt gebeurd. Wellicht zijn juist die factoren van invloed op de huidige daling van de Bitcoin koers.

Of het gaat om een samenloop van omstandigheden. Er heerst sowieso al wat onrust in de markt, ten gevolge van de flinke crash vorige week. Het feit dat Harris nu een lichte voorsprong op Trump inneemt, geeft mogelijk het beslissende zetje waardoor de Bitcoin koers is gedaald.

Een en ander is dus lastig vast te stellen. Daarbij kan wel worden geconcludeerd dat de nieuwe Amerikaanse president van invloed is op de gehele cryptomarkt. De koersen gaan ongetwijfeld meebewegen met de uiteindelijke uitkomst begin november. Houd daarom goed de ontwikkelingen in de gaten en stem hier eventueel je beleggingsstrategie op af.

Mocht Trump aan de macht komen, is het handjes wrijven voor crypto liefhebbers. Hij heeft namelijk al aangekondigd om Bitcoin miners te steunen en om de huidige SEC-voorzitter Gary Gensler te ontslaan. Van hem is reeds bekend dat hij geen grote voorstander van crypto is.  

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Bullish signaal voor Sui: TVL en stijgende actieve wallets

Timo Bruinsma

Wormhole stijgt met 20% in 3 dagen en presteert beter dan Bitcoin

Timo Bruinsma

PEPE richt zich op een uitbraak na whale activiteit

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu