Blockchain Stories
Gaat Solana dalen? Deskundigen bespreken obstakels voor US Spot ETF
Altcoin Nieuws Solana Technische Analyse

Gaat Solana dalen? Deskundigen bespreken obstakels voor US Spot ETF

Start met €10 gratis Solana bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Solana is een van de meest boeiende spelers in de cryptowereld, met een snelgroeiend ecosysteem dat zich richt op hoge transactiesnelheid en lage kosten. Er zijn echter zorgen over een mogelijke prijsdaling die de toekomst van deze cryptocurrency zou kunnen beïnvloeden.

Experts zijn sceptisch over de kans op goedkeuring van spot Solana ETFs in 2025, wat gevolgen kan hebben voor de marktwaarde en het vertrouwen in Solana als investering. De goedkeuring van dergelijke fondsen zou de toegankelijkheid voor traditionele beleggers vergroten en de legitimiteit van de cryptocurrency versterken.

Token unlocks en de impact op de markt

In tegenstelling tot Bitcoin, dat een vast aanbod heeft, is Solana een prijsverhogende token. Dit betekent dat er voortdurend nieuwe tokens aan de markt worden toegevoegd, wat invloed kan hebben op de waarde per token. Momenteel is ongeveer 20% van de Solana voorraden nog niet vrijgegeven en wordt deze geleidelijk verdeeld onder investeerders, zoals de crypto exchange FTX.

Dit proces kan worden gezien als een gecontroleerde uitgifte, maar roept ook vragen op over de effecten op de prijsstabiliteit. Beschouw Solana als een ballon die verder wordt opgeblazen; hoe meer materiaal er wordt toegevoegd, hoe minder waard elke token kan worden. Een aanzienlijke token unlock, gepland voor maart 2025, kan leiden tot een overaanbod op de markt, wat de prijs kan drukken en de waarneming van Solana kan beïnvloeden.

Regelgeving hindert Solana US spot ETF

De cryptomarkt, inclusief Solana, wordt vaak vergeleken met een pas geopend winkelcentrum. Terwijl grote spelers zoals Bitcoin en Ethereum al prominent aanwezig zijn, bevinden veel andere elementen zich nog in ontwikkeling. Dit gebrek aan volwassenheid maakt het voor regelgevers moeilijk om Solana ETFs goed te keuren.

Tijdens een recente conferentie benadrukte Robert Mitchnick van BlackRock dat het huidige marktaandeel van Solana slechts 2,7% is, aanzienlijk lager dan dat van Bitcoin en Ethereum. Dit wijst erop dat Solana nog niet de stabiliteit heeft die nodig is voor ETF goedkeuring. Het is essentieel dat Solana zijn positie in de markt versterkt om de kans op goedkeuring te vergroten en investeerders aan te trekken.

Netwerkinstabiliteit en beleggersvertrouwen

Een andere zorg betreft de netwerkinstabiliteit van Solana. In het verleden heeft het netwerk storingen en downtime ervaren, wat het vertrouwen van beleggers kan ondermijnen. Wanneer een netwerk onbetrouwbaar is, kan dit leiden tot prijsdalingen en een verminderde aantrekkelijkheid voor investeerders.

Voor betrouwbare prestaties kijken regelgevers niet alleen naar technologische innovatie, maar ook naar de betrouwbaarheid van het netwerk. Dit zijn factoren die in het verleden hebben bijgedragen aan de goedkeuring van Bitcoin en Ethereum ETFs en die cruciaal zijn voor de toekomst van Solana.

Er zijn verschillende uitdagingen die de goedkeuring van Solana ETFs in 2025 bemoeilijken. Ondanks de hoop op een doorbraak blijven veel experts voorzichtig en realistisch over de vooruitzichten.

solana koersgrafiek 13 augustus 2024
Bron: TradingView

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Binance trekt 40% meer grote investeerders aan in 2024

Pieter de Haan

Wat kan PEPE doen tijdens Uptober en in Q4?

Scott

Uniek: Duitse bank biedt cryptodiensten aan

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu