Blockchain Stories
Daling Bitcoin mining hashrate: meer dan 8% onder hoogtepunt
Bitcoin Mining Nieuws

Daling Bitcoin mining hashrate: meer dan 8% onder hoogtepunt

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De hashrate van Bitcoin mining is cruciaal in de cryptowereld, omdat het de rekenkracht aangeeft voor het verifiëren van transacties en het minen van nieuwe Bitcoins. Recente trends tonen echter een daling in deze hashrate, met verschillende gevolgen. Deze afname beïnvloedt niet alleen de aantrekkingskracht van het netwerk voor miners, die minder gemotiveerd kunnen zijn om te investeren, maar ook hun inkomsten. Met een lagere hashrate kan de concurrentie tussen miners toenemen, waardoor de beloning voor het minen van nieuwe blokken minder aantrekkelijk wordt.

Wat is Bitcoin mining hashrate?

De term ‘mining hashrate’ verwijst naar de totale rekenkracht die miners inzetten om transacties op de Bitcoin blockchain te verwerken. Je kunt het vergelijken met een groep mensen die samenwerkt om wiskundige puzzels op te lossen: hoe meer deelnemers, hoe sneller de puzzels worden opgelost. Bij een hoge hashrate zijn er veel actieve miners, wat de veiligheid en efficiëntie van het netwerk ten goede komt. Recentelijk hebben we echter een daling van meer dan 8% gezien sinds de laatste piek. Deze afname kan erop wijzen dat sommige miners hebben besloten hun activiteiten te staken, wellicht omdat het minen van Bitcoin minder winstgevend is geworden.

Prijs en aantrekkelijkheid van het netwerk

De prijs van Bitcoin heeft een directe invloed op de aantrekkelijkheid van het netwerk voor miners. Je kunt het vergelijken met de aantrekkelijkheid van een goudmijn: bij een hoge goudprijs zijn er meer mensen die op zoek gaan naar goud. Dit geldt ook voor Bitcoin. Wanneer de prijs stijgt, worden de beloningen voor miners waardevoller, wat meer miners aantrekt.

De recente daling van de Bitcoin prijs heeft echter de aantrekkelijkheid voor miners verminderd. Terwijl de prijs eerder boven de $62.000 noteerde, heeft dit niet geleid tot een ommekeer van de hashrate. De verwachting is dat deze prijsstijging niet duurzaam is, wat mogelijk de reden is dat sommige miners zich terugtrekken.

Inkomsten van miners en hun impact

De inkomsten van miners worden voornamelijk bepaald door de prijs van Bitcoin. Ze verdienen aan transactiekosten en een bloksubsidie, die in BTC wordt uitbetaald. Wanneer de prijs van Bitcoin stijgt, neemt ook de waarde van hun inkomsten toe, wat hun motivatie om door te gaan met minen vergroot.

Vergelijk de inkomsten van miners met het salaris van werknemers in een bedrijf: wanneer het salaris (of de inkomsten) laag is door prijsschommelingen, kunnen werknemers besluiten het bedrijf (of netwerk) te verlaten. De daling in de mining hashrate kan ook gevolgen hebben voor de moeilijkheidsgraad van het netwerk, een maatstaf die bepaalt hoe uitdagend het is om nieuwe blokken te minen. Verwacht wordt dat deze moeilijkheidsgraad in de komende maanden zal worden verlaagd om miners te compenseren voor de afgenomen hashrate.

Deze ontwikkelingen onderstrepen waarom de mining hashrate een belangrijke indicator is voor de gezondheid van het Bitcoin netwerk. Het is een factor die nauw verbonden is met prijsschommelingen en de algehele aantrekkelijkheid van het netwerk voor miners. Inzicht in deze dynamiek biedt waardevolle kennis voor crypto enthousiasten en beginnende investeerders.

BitcoinPrijsGrafiek 13Aug2024
Bron: TradingView

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

$1,9 miljoen aan crypto gedrained in mogelijke Banana Gun bot hack

Pieter de Haan

Binance trekt 40% meer grote investeerders aan in 2024

Pieter de Haan

Wat kan PEPE doen tijdens Uptober en in Q4?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu