Blockchain Stories
Cryptomarkt ziet $176 miljoen instroom als beleggers de dip kopen
Altcoin Bitcoin Ethereum Nieuws

Cryptomarkt ziet $176 miljoen instroom als beleggers de dip kopen

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De cryptomarkt de laatste jaren steeds populairder geworden, en recentelijk hebben investeerders een kans gehad om te profiteren van een marktcorrectie. In de afgelopen week hebben beleggers $176 miljoen geïnvesteerd in cryptoactiva, vooral nu de prijzen waren gedaald. Deze trend toont aan dat velen de waarde van digitale valuta op lange termijn zien.

Inflows in crypto: een kans na de daling

De recente dip in de marktprijzen bood investeerders een unieke kans om hun portefeuilles te spreiden met crypto activa, wat hen in staat stelde om te profiteren van lagere instapprijzen. Het totale beheerd vermogen van crypto producten steeg weer naar bijna $85 miljard, nadat het eerder was gedaald tot $75 miljard, wat een aanzienlijke heropleving vertegenwoordigt.

Deze stijging werd ondersteund door een toename in de handel van exchange traded producten, die steeds populairder worden bij zowel particuliere als institutionele beleggers. Dit fenomeen, waarbij er meer geld naar crypto stroomt na een daling, laat zien dat veel beleggers vertrouwen hebben in het herstel van de markt.

Veel analisten wijzen op deze trend als een indicatie van de veerkracht van de cryptosector en de blijvende aantrekkingskracht van digitale activa, zelfs in onzekere tijden.

totale marketcap grafiek 13 augustus 2024
Grafiek totale marktkapitalisatie, bron: TradingView

Marktcorrectie: een uitverkoop voor slimme beleggers

Een marktcorrectie kan vergeleken worden met een uitverkoop in een winkel. Tijdens zo’n periode worden kwaliteitsproducten tijdelijk goedkoper, waardoor ze voor veel mensen aantrekkelijker worden. Slimme kopers zien dit als een kans om in te slaan, want ze weten dat deze producten op termijn weer in waarde zullen stijgen.

Dit fenomeen van koopjesjagen geldt ook voor investeringen. Net zoals je tijdens een uitverkoop zou investeren in hoogwaardige producten, zagen investeerders in crypto een unieke kans om hun digitale activa tegen lagere prijzen aan te schaffen. Dit soort strategisch winkelen in de financiële wereld is vaak wat de markt aandrijft.

Dit gedrag van investeerders speelt een belangrijke rol in de huidige inflows in crypto activa, omdat het de vraag stimuleert en bijdraagt aan de stabiliteit van de markt op de lange termijn. Veel investeerders geloven dat de waarde van deze activa in de toekomst aanzienlijk zal toenemen, wat hen motiveert om nu in te stappen.

Ethereum winst en de opkomst van ETF investeringen

Ethereum heeft aanzienlijk geprofiteerd van de recente investeringsstromen, vooral door de introductie van spot Ethereum ETF’s. Stel je voor dat deze investeringen lijken op een groeiende gemeenschap die vertrouwen heeft in een nieuw en veelbelovend bedrijf. Beleggers zien potentieel in Ethereum en ondersteunen het daardoor met kapitaal. De Verenigde Staten leidden de wereldwijde instroom, gevolgd door landen als Zwitserland en Brazilië. Ondanks enkele netto uitstromen eerder deze maand, hebben de sterke instromen van Ethereum aangetoond dat het een favoriet blijft onder beleggers, zelfs in tijden van volatiliteit.

De recente marktontwikkelingen tonen aan dat, hoewel de cryptomarkt volatiel kan zijn, er ook kansen liggen voor degenen die bereid zijn de risico’s te nemen. De voortdurende interesse en investeringen in digitale valuta benadrukken hun groeiende aantrekkingskracht op de wereldwijde markt.

ethereum market cap grafiek 13 augustus 2024
Bron: Tradingview

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Bullish signaal voor Sui: TVL en stijgende actieve wallets

Timo Bruinsma

Wormhole stijgt met 20% in 3 dagen en presteert beter dan Bitcoin

Timo Bruinsma

PEPE richt zich op een uitbraak na whale activiteit

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu