Blockchain Stories
CRV stijgt met 43%: Is er ruimte voor meer winst?
Altcoin Nieuws Technische Analyse

CRV stijgt met 43%: Is er ruimte voor meer winst?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Curve DAO (Ticker: CRV) is de afgelopen week met ongeveer 40% gestegen, mede dankzij hoge handelsvolumes veroorzaakt door een toename in koopactiviteit. 

In de afgelopen zeven dagen is de prijs van CRV gestegen van een dieptepunt van $0,18 naar $0,28 op het moment van schrijven. Ondanks deze opmerkelijke herstelbeweging blijft de token geconfronteerd met weerstand, aangezien het bearish sentiment op de bredere markt de prijs onder druk zet.

Dalende funding rates signaleren risico

.Gegevens van Coinglass tonen een scherpe daling van de funding rates naar de negatieve zone, wat aangeeft dat handelaren hun longposities verlaten ten gunste van shortposities. 

image
Bron: Coinglass

Deze verschuiving in het sentiment van handelaren suggereert dat CRV zijn piek mogelijk heeft bereikt en dat de prijs klaar is voor een correctie of consolidatie.

De scherpe daling van de funding rates wijst erop dat CRV aan het afkoelen is na een oververhitte periode. De long/short ratio, die dicht bij 1 ligt, laat zien dat de markt geen duidelijke voorkeur heeft voor long of shortposities, wat resulteert in verminderde volatiliteit.

image
Bron: Coinglass

Toch is voorzichtigheid geboden, aangezien de open interest is gestegen van $67 miljoen naar $100 miljoen volgens Coinglass. Hoewel dit doorgaans als bullish wordt gezien tijdens een stijgende trend, kan dit voor CRV anders uitpakken door de negatieve funding rates. 

De hoge open interest te midden van negatieve funding rates wijst op een toename van shortposities, wat duidt op een groeiend bearish sentiment.

Hoe hoog kan CRV gaan?

Volgens onze koersgegevens zijn de handelsvolumes van CRV in de afgelopen 24 uur met 175% gestegen. Kopers lijken achter deze hoge volumes te zitten, aangezien de Relative Strength Index (RSI) op de vier uur grafiek op 72 staat, wat aangeeft dat CRV enigszins overbought is. 

De RSI lijn blijft echter stijgen, wat suggereert dat kopers nog steeds actief zijn in de markt, wat ruimte biedt voor verdere winst.

De prijs heeft ook een oplopende driehoek gevormd, wat kan duiden op een voortzetting van de bullish trend als CRV het breakout niveau van $0,285 bereikt en daarboven blijft. Als de bulls sterk genoeg zijn, zou CRV het volgende doel kunnen bereiken op het 1.618 Fibonacci niveau.

image
Bron: TradingView

Volgens analist Credible Crypto op X is er ruimte voor verdere winst voor de token, waarbij de prijs mogelijk zou kunnen verdubbelen. Aan de andere kant kan de bullish hypothese mislukken als zwakke handen, die onlangs hebben gekocht, besluiten te verkopen. Dit zou een daling naar het 0.236 Fibonacci niveau kunnen veroorzaken.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

OKX Wallet vernieuwd: Eenvoudige toegang tot miljoenen tokens en DeFi producten

Pieter de Haan

Dogecoin: Koersvoorspelling versneld door transactiehoogtepunten?

Julian Smits

Zwitserse beurs lanceert mogelijk een nieuwe crypto exchange

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu