Blockchain Stories
Arrestatie ten gevolge van grote crypto scam in Zuid-Korea
Nieuws

Arrestatie ten gevolge van grote crypto scam in Zuid-Korea

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Zuid-Koreaanse autoriteiten laten weten dat zij de CEO van het bedrijf Wacon gearresteerd hebben. De CEO van het bedrijf wordt, samen met een ander persoon, verantwoordelijk gehouden voor een crypto scam ter waarde van maar liefst $365 miljoen.

Honderden slachtoffers

Het tech bedrijf Wacon richtte zich bij deze scam met name op oudere personen. Zij kregen een aantrekkelijk aanbod inclusief enorme opbrengsten voorgeschoteld. Uiteindelijk hebben meer dan 10.000 mensen toegehapt, waardoor uiteindelijk honderden mensen het schip in zijn gegaan. Zij verloren gezamenlijk een bedrag van ongeveer $365 miljoen, waarmee het één van de grotere crypto scams in het afgelopen jaar is.

Ook bij deze scam was er sprake van ponzi fraude. Dit is een methode waarbij mensen een belegging aangeboden krijgen, waarna hun inleg gebruikt wordt om de winst van eerdere deelnemers te betalen. Dit gaat in veel gevallen lange tijd goed, totdat de instroom van nieuwe deelnemers stokt. De eerdere deelnemers krijgen op dat moment hun winst niet meer uitbetaald, waardoor er onrust ontstaat. Dat is ook gebeurd bij dit voorbeeld in Zuid-Korea. Het tech bedrijf Wacon hing een prachtig verhaal op en bood daarbij crypto staking producten aan. Met deze producten zouden mensen ‘probleemloos tientallen % rendement per jaar maken’. Sterker nog: Wacon sprak zelfs even van een rendement van 100%.

Verdenking van fraude

De CEO van het bedrijf, Byun Young-oh, en vicevoorzitter van het bedrijf, Yim Mo-Soo, zijn recent door de Zuid-Koreaanse politie aangehouden Zij worden verdacht van het plegen van fraude en het vernietigen van het bewijsmateriaal. Voor de tweede aanklacht is het goed om te weten dat Wacon meerdere keren naar een ander crypto platform overgestapt is. De investeerders werden hierbij gedwongen om hun fondsen te verplaatsen en ook nieuwe leden te werven. Het was hierdoor voor de Zuid-Koreaanse politie lastig om de omvang van deze scam duidelijk in beeld te brengen.

De Zuid-Koreaanse politie stelt dat men op zoek is naar meer slachtoffers. Ook geeft de politie aan dat men op zoek is naar andere medeplichtigen. De politie gelooft niet dat alleen de CEO en vicevoorzitter van het bedrijf op de hoogte waren van de crypto scam.

Als iets te mooi is om waar te zijn…

De cryptomarkt is een geliefde markt voor kwaadwillende, aangezien het relatief makkelijk is om mensen op te lichten. Bovendien hebben sommige investeerders nog steeds het idee dat je moeiteloos een hoog rendement met crypto kan behalen. Kwaadwillende maken hierdoor relatief makkelijk slachtoffers in de cryptowereld.

Je kunt jezelf hier gelukkig tegen wapenen. Bedenk altijd ‘als iets te mooi is om waar te zijn, is dat het in 99,99% van de gevallen ook’. Doe daarom altijd goed onderzoek naar het aanbod, naar het aangegeven rendement en naar de persoon die het aanbod doet.

Overigens is het goed om te weten dat crypto exchanges scams steeds beter herkennen. Zo werd gister nog bekend dat Binance voor $72 miljoen aan gestolen crypto teruggehaald heeft.  

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Bullish signaal voor Sui: TVL en stijgende actieve wallets

Timo Bruinsma

Wormhole stijgt met 20% in 3 dagen en presteert beter dan Bitcoin

Timo Bruinsma

PEPE richt zich op een uitbraak na whale activiteit

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu