Blockchain Stories
Aptos (APT) bereikt belangrijke weerstandsniveaus onder koopdruk
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Aptos (APT) bereikt belangrijke weerstandsniveaus onder koopdruk

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

In de afgelopen week hebben we een opmerkelijke stijging gezien in de vraag naar Aptos (APT), wat wijst op een mogelijke verschuiving in de markttrends die aandacht vereist. Deze ontwikkeling is bijzonder interessant, omdat ze samenvalt met een breder herstel in de cryptomarkt, waar verschillende munten een vergelijkbare opleving vertonen.

De toegenomen belangstelling voor Aptos komt tot uiting in de pogingen van de cryptocurrency om boven zijn 20 daagse Exponential Moving Average (EMA) en 50 daagse Simple Moving Average (SMA) te handelen. Deze technische indicatoren zijn cruciaal en worden vaak door handelaren in de gaten gehouden. Het lijkt erop dat Aptos binnenkort deze belangrijke niveaus kan doorbreken.

Het belang van cruciale markt signalen

Een aanzienlijke stijging in de handel van Aptos heeft ervoor gezorgd dat de koers van munt nu rond de $6 ligt, met een indrukwekkende stijging van 20% in de afgelopen week. Om deze prestaties te begrijpen, is het essentieel om naar de technische indicatoren te kijken die hieraan ten grondslag liggen.

De 20 daagse EMA en 50 daagse SMA zijn belangrijke hulpmiddelen voor beleggers. De EMA houdt rekening met de gemiddelde prijs van de afgelopen 20 handelsdagen en reageert sneller op prijsveranderingen. De SMA daarentegen berekent de gemiddelde sluitingsprijs over de laatste 50 dagen en biedt een stabieler overzicht van de trend. Wanneer de prijs van een asset boven zijn 20 daagse EMA stijgt, kan dit wijzen op een kortstondige opwaartse trend. Als de prijs de 50 daagse SMA nadert, kan deze trend zich verderzetten, wat belangrijk is voor beleggers die op zoek zijn naar signalen van marktdynamiek.

Een eenvoudige manier om de 50 daagse SMA te begrijpen, is door het te vergelijken met een jaarboek. Net zoals een jaarboek een gemiddelde indruk geeft van iemands schooljaar, biedt de 50 daagse SMA een stabieler overzicht van de markttrend over een langere periode.

Aptos APT EMA SMA Chart 2024 08 13
Prijsanalyse Aptos | Bron: Tradingview

Technische indicatoren en marktvoorspellingen

Naast de voortschrijdende gemiddelden zijn er andere technische indicatoren die wijzen op een mogelijke stijging van Aptos. De Moving Average Convergence/Divergence (MACD) is een populaire indicator die het verschil tussen korte en langetermijnprijsbewegingen vergelijkt. Een recent kruispunt van de MACD lijn boven de signaallijn suggereert een opwaartse trend, vergelijkbaar met een weegschaal die doorslaat wanneer de ene kant zwaarder is dan de andere.

Aptos APT MACD Chart 2024 08 13
MACD Aptos | Bron: Tradingview

Daarnaast biedt de Parabolic Stop and Reverse (SAR) verder bewijs van een bullish trend. De positie van de punten onder de huidige prijs van Aptos geeft aan dat de markt zich in een opwaartse beweging bevindt, wat positieve koopactiviteit suggereert.

aptos apt parabolic sar marktanalyse
Aptos Parabolic SAR | Bron: Tradingview

Desondanks is er ook sprake van een negatieve afwijking, zoals gemeten door de Chaikin Money Flow (CMF). Ondanks de stijgende prijs van Aptos blijft de CMF onder de nul, wat wijst op een verzwakking van de koopdruk. Dit kan een voorbode zijn van een waardecorrectie, waarbij de prijs mogelijk terugzakt naar $4,32. Echter, als de vraag aanhoudt, zou de prijs ook kunnen stijgen naar nieuwe hoogtes, tot wel $7,28.

aptos apt chaikin money flow analyse
Bron: Tradingview

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Bullish signaal voor Sui: TVL en stijgende actieve wallets

Timo Bruinsma

Wormhole stijgt met 20% in 3 dagen en presteert beter dan Bitcoin

Timo Bruinsma

PEPE richt zich op een uitbraak na whale activiteit

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu