Blockchain Stories
Ethereum streeft naar $4.000, maar moet nog weerstand doorbreken
Altcoin Ethereum Nieuws Technische Analyse

Ethereum streeft naar $4.000, maar moet nog weerstand doorbreken

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

In de dynamische wereld van cryptocurrency lijkt Ethereum soms op een achtbaan, vol hoogte en dieptepunten. Na een recente scherpe correctie die het vertrouwen van veel investeerders op de proef stelde, zien we de munt nu weer langzaam oplopen.

Momenteel wordt Ethereum verhandeld rond de $2.500, wat duidt op een begin van stabiliteit. Dit herstel is waarschijnlijk het gevolg van een combinatie van factoren, waaronder de toenemende interesse van institutionele beleggers en verbeteringen in de netwerkinfrastructuur. Het is van belang om te onderzoeken wat deze opwaartse trend voor Ethereum kan betekenen.

Technische analyse van Ethereum

Op de dagelijkse grafiek is een belangrijke weerstandszone zichtbaar tussen $2.717 en $2.817. Deze zone fungeert als een barrière die Ethereum moet doorbreken om verdere stijging te realiseren. Deze situatie doet denken aan een doolhof: elke geopende deur biedt nieuwe mogelijkheden. Het belang van deze zone ligt in het feit dat het aangeeft waar verkopers zich kunnen concentreren, wat druk op de prijs kan uitoefenen. Bij een doorbraak van deze niveaus zou de koers kunnen stijgen richting $3.500 en mogelijk zelfs $4.000, wat zou resulteren in een significante doorbraak en het vertrouwen in de munt zou versterken.

Bovendien suggereert een patroon dat bekendstaat als “Change of Character” (CHOCH) dat er een verschuiving kan plaatsvinden van een bearish naar een bullish marktstructuur. Dit wijst op een verhoogde kans op een duurzame opwaartse beweging, mits de weerstandsniveaus worden doorbroken. Het is daarnaast cruciaal om het handelsvolume in de gaten te houden, aangezien een toename in volume de kracht van de trend kan bevestigen.

Ethereum Grafiek 12aug2024
Bron: TradingView

Lange termijn ondersteuning

De lange termijn ondersteuning van Ethereum kan worden vergeleken met het concept van een marathon. Tijdens een lange reis zijn er momenten van opladen nodig. De 50 weekse en 200 weekse voortschrijdende gemiddelden fungeren als herstelpunten voor Ethereum. Deze niveaus hebben historisch gezien sterke steun geboden en wijzen op het potentieel voor een terugkeer van de munt. Het 50 weekse gemiddelde is vaak een belangrijke indicator voor kortetermijnbeleggers, terwijl het 200 weekse gemiddelde zich richt op de lange termijn en de algemene trend.

De recente stijging boven deze steunpunten biedt hoop dat Ethereum zich mogelijk opnieuw in een grotere zijwaartse handelsrange begeeft, iets wat we het afgelopen jaar vaak hebben waargenomen. Dit kan de weg vrijmaken voor een gestage opmars naar hogere doelstellingen, mits de bredere markt en macro economische factoren gunstig blijven.

Wat betekent dit voor investeerders?

Voor investeerders en crypto enthousiastelingen is het van cruciaal belang om de weerstandszone van $2.717 tot $2.817 nauwlettend in de gaten te houden. Indien Ethereum deze zone weet te doorbreken, kan dit fungeren als een positieve katalysator voor verdere prijsstijgingen. Mocht de koers echter vastlopen in deze zone, dan zou een terugval naar de $2.500 zone kunnen volgen. Dit vormt een belangrijke test voor de bulls die hun momentum willen behouden en kan bepalend zijn voor de korte termijn toekomst van Ethereum.

Blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws via Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis Ethereum

Jouw cryptoavontuur starten met €10 gratis Ether? In samenwerking met Bitvavo mogen wij vandaag 10 euro aan gratis Ethereum of een andere crypto weggeven aan onze lezers. 

Maak via onderstaande knop een account aan en je ontvangt een welkomstbonus van 10 euro. Ook handel je de eerste €10.000 binnen de eerste 7 dagen na je registratie helemaal gratis (t.w.v. €25). Alle voorwaarden vind je op de pagina onder de knop.


Gerelateerde berichten

Aave: Is $146 het beslissende punt voor de koersstijging?

Julian Smits

Chainalysis: exponentiële cryptogroei in Zuid-Korea

Scott

BlackRock CEO spreekt zich lovend uit over Bitcoin

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu