Blockchain Stories
De Bitcoin prijs keldert, maar wat betekent dit voor de markt?
Bitcoin Nieuws Technische Analyse

De Bitcoin prijs keldert, maar wat betekent dit voor de markt?

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Vorige maandag schrokken veel Bitcoin houders toen de waarde van de munt plotseling van $61.000 naar $54.000 daalde, een verlies van ongeveer 11,5% in enkele uren. Deze daling veroorzaakte aanzienlijke verliezen en liquidaties, waardoor veel investeerders hun posities moesten sluiten.

De volatiliteit van de cryptomarkt is bekend, maar deze scherpe beweging verraste velen. Hoewel de waarde sindsdien iets is hersteld en weer rond de $56.000 ligt, zijn er signalen dat de prijs opnieuw kan dalen. Analisten wijzen op veranderingen in regelgeving en macro economische trends die de prijs onder druk kunnen zetten. Het blijft een onzekere tijd voor crypto investeerders.

Wat vertelt de Holder Net Position Change ons?

Een belangrijke factor die inzicht geeft in de marktverwachtingen voor Bitcoin is de Holder Net Position Change. Dit meetinstrument laat zien of lange termijn houders meer of minder Bitcoin kopen. Wanneer deze stijgt, betekent dit dat houders meer Bitcoin kopen, wat vaak resulteert in een prijsstijging. Een daling kan echter duiden op verkoop en een mogelijke prijsdaling.

Volgens gegevens van Glassnode hebben lange termijn houders sinds 5 augustus een deel van hun Bitcoins verkocht. Ondanks een recente prijsstijging van Bitcoin, hebben deze houders op 10 augustus nog steeds 4.881 BTC verkocht. Dit wijst erop dat er nog steeds onzekerheid heerst over de toekomstige prijsontwikkelingen.

bitcoin holder verkoop
Bron: Glassnode

De rol van institutionele investeringen en ETF netflows

Naast het gedrag van lange termijn houders, hebben institutionele investeringen en ETF netflows ook invloed op de Bitcoin prijs. Afgelopen week zagen we dat er meer geld uit dan in Bitcoin ETF’s stroomde. Zo registreerden de 12 Bitcoin ETF’s op vrijdag een netto uitstroom van $89,73 miljoen. Invoeren van kapitaal in deze fondsen was eerder essentieel voor het bereiken van de all time high van Bitcoin in maart.

De uitstroom van institutioneel kapitaal heeft in het verleden geleid tot prijsdalingen, en als deze trend aanhoudt, kan het moeilijk worden voor Bitcoin om boven de $60.000 te blijven. Het blijft dus spannend welke kant het op zal gaan met de Bitcoin markt.

bitcoin etf uitstroom
Spot Bitcoin ETF Netflow | Bron: SoSoValue

Wat voorspellen de experts?

Analist Michaël van de Poppe wees erop dat de koers van Bitcoin, die toen $61.122 was, zich in een kritieke zone bevond die leidde tot een prijsdaling. Bitcoin heeft nu een koers van $58.500.

Daarnaast blijft de Awesome Oscillator (AO) negatief, wat aangeeft dat de neerwaartse druk nog niet voorbij is. Dit instrument vergelijkt korte en lange termijn prijsbewegingen om momentum te bepalen. Een negatieve lezing wijst op een mogelijke verdere daling tot $58.000 op korte termijn.

Toch kunnen positieve veranderingen, zoals een toename in ETF instroom en meer aankopen door lange termijn houders, deze trend doorbreken. Als dit zich voordoet, zou de prijs kunnen stijgen naar $63.200 of zelfs $67.000.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Justin Sun voorspelt: TRON bereikt binnen twee jaar niveau van Bitcoin

Michel Borggreve

Ethereum Bitcoin ratio doorbreekt grens: Zijn altcoins in gevaar?

Julian Smits

Hedera onthult open-source toolkit voor beheer van tokenized assets

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu