Blockchain Stories
CoinShares: afgelopen week was positief voor crypto
Altcoin Bitcoin Cryptomarkt Update Ethereum

CoinShares: afgelopen week was positief voor crypto

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Begin vorige week was het een waar bloedbad op de cryptomarkt. Nadat in het weekend de financiële markten onderuitgingen, volgde op maandag ook de cryptomarkt. Werkelijk waar elke digitale valuta ging hard onderuit. Een vervelende gebeurtenis voor cryptobeleggers, maar CoinShares geeft nu aan dat de afgelopen week eigenlijk positief was voor crypto. Dit valt in ieder geval te lezen in het meest recente rapport van CoinShares.

Ideale koopoptie

CoinShares benoemt in het rapport dat afgelopen week een ideaal koopmoment was. Juist doordat de cryptokoersen zo gedaald waren, hakten veel investeerders de knoop door. Zij kochten de digitale valuta eigenlijk in de uitverkoop.

Veel beleggers hebben uiteindelijk van de lagere prijzen geprofiteerd. Zo schreven wij vandaag al de Ethereum ETF’s een bijzonder goede week hadden. Ook andere crypto projecten zagen veel geld instromen, ten gevolge van de gedaalde koersen.

Grote verschillen

Uit het rapport van CoinShares komen opvallende zaken naar voren. Zo is de instroom van nieuw geld voor Ethereum het grootste geweest. Veel investeerders waren blijkbaar van mening dat vorige week hét moment was om in ETH in te stappen. Dit heeft uiteraard ook met de recente lancering van de Ethereum ETF’s te maken. Deze ETF’s maken het (nog) laagdrempeliger om in crypto te investeren.

Daarnaast geeft CoinShares aan dat in elke regio in de afgelopen week sprake van een instroom was. Normaal gesproken zijn er altijd verschillen tussen de verschillende regio’s, maar afgelopen week kleurde elke regio groen. Het meest opvallend waren hierbij de landen Amerika, Zwitserland, Brazilië en Canada. Deze landen hadden een instroom van respectievelijk $89 miljoen, $20 miljoen, $19 miljoen en $12,6 miljoen.

Ook valt op dat Bitcoin een nogal wisselende week had. CoinShares geeft aan dat er in het begin van de week een gigantische uitstroom was. Dit kwam voornamelijk doordat speculanten angstig waren en dus hun BTC verkochten. Dit deden zij overigens tegen relatief lage koersen, waardoor zij een flink verlies hebben gepakt. In de dagen daaropvolgend zag Bitcoin juist een sterke instroom. Dit kwam uiteraard door de gedaalde koersen, waardoor investeerders voor hetzelfde geld meer Bitcoin konden kopen.

Zoals eerder al aangegeven, profiteerde ETH het beste van de recente koersdalingen. Deze digitale valuta trok in de afgelopen week maar liefst %155 miljoen aan. Hiermee zet ETH de positieve koers in dit jaar verder voort. Tot op de dag van vandaag is er namelijk sprake van een netto instroom van maar liefst $862 miljoen in ETH. Dit geeft duidelijk aan dat investeerders geloven in Ethereum.

Na regen komt zonneschijn

We schreven het al eerder op onze website: na regen komt altijd zonneschijn. Daar is nu ook overduidelijk sprake van. De cryptokoersen daalden vorige week hard, maar daar heeft de gehele cryptomarkt uiteindelijk alleen maar van geprofiteerd. Er is veel nieuw geld ingebracht, waardoor er in potentie een grote bullrun aan zit te komen. Voorlopig is het nog niet zover, maar vandaag is toch al weer een groene dag. Onder andere Ethereum maakt een mooie stijging, van meer dan 3,5%, door.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.


Gerelateerde berichten

Bullish signaal voor Sui: TVL en stijgende actieve wallets

Timo Bruinsma

Wormhole stijgt met 20% in 3 dagen en presteert beter dan Bitcoin

Timo Bruinsma

PEPE richt zich op een uitbraak na whale activiteit

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu