Blockchain Stories
Bitcoin koers zakt onder $59.000: Angst op de markt neemt toe
Bitcoin Nieuws

Bitcoin koers zakt onder $59.000: Angst op de markt neemt toe

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De cryptomarkt heeft vandaag een flinke klap gekregen, met Bitcoin dat 4,7% in waarde is gedaald tot $58.400. De totale marktkapitalisatie van crypto is gedaald met 4,3% en staat nu op $2,14 biljoen. Dit verlies komt in een periode van verhoogde onzekerheid onder investeerders, wat wordt weerspiegeld in de daling van de Fear and Greed Index naar een niveau van 25, wat duidt op extreme angst.

Investeerderspaniek terwijl Bitcoin verder daalt

Bitcoin’s recente koersval onder de $60.000 markeert een kritieke grens voor de markt. De dip heeft ervoor gezorgd dat handelaren zich zorgen maken over waar het volgende steunniveau zal liggen. Sommige analisten wijzen op de $58.300 als een belangrijk punt dat vastgehouden moet worden om verdere verliezen te voorkomen. Als Bitcoin er niet in slaagt om dit niveau in de komende dagen vast te houden, zouden er nog grotere prijsdalingen kunnen volgen.

De markt heeft de afgelopen weken al behoorlijk wat schommelingen gezien, met Bitcoin die vorige week zelfs kort onder de $50.000 zakte. Hoewel de prijs sindsdien enigszins hersteld is naar de huidige niveaus, blijven veel beleggers nerveus door de aanhoudende volatiliteit.

CPI cijfers kunnen de markt doen schudden

Een van de belangrijkste factoren die momenteel de markt beïnvloedt, is het verwachte CPI rapport (Consumentenprijsindex) van de Verenigde Staten, dat deze week wordt vrijgegeven. Dit rapport is cruciaal omdat het inzicht zal geven in de inflatietrend in de Amerikaanse economie. In de afgelopen maanden is er een trend van desinflatie waargenomen, met in juni een bescheiden stijging van 0,1% in de kerninflatie.

Als de CPI cijfers een verdere afkoeling van de economie laten zien, is de kans groot dat de Federal Open Market Committee (FOMC) zal doorgaan met de verwachte renteverlaging in september. Zo’n renteverlaging kan de liquiditeit in de markt vergroten, wat mogelijk de prijzen van activa, inclusief Bitcoin en crypto, kan opdrijven.

Aan de andere kant, als het rapport onverwacht een hoger inflatiecijfer laat zien, zou dit de angst op de markt kunnen versterken en leiden tot verdere verkoopdruk op Bitcoin en andere cryptocurrencies. Het rapport wordt over 2 dagen bekendgemaakt.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Ethereum Bitcoin ratio doorbreekt grens: Zijn altcoins in gevaar?

Julian Smits

Hedera onthult open-source toolkit voor beheer van tokenized assets

Michel Borggreve

BlackRock steunt crypto al bijna tien jaar vol vertrouwen

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu