Blockchain Stories
Binance haalt voor meer dan $70 miljoen aan gestolen crypto terug
Binance Crypto Exchange Nieuws

Binance haalt voor meer dan $70 miljoen aan gestolen crypto terug

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Crypto exchange Binance, één van de grootste exchanges ter wereld, deelt in een statement positieve noten over gestolen crypto. De crypto exchange geeft namelijk aan dat men in 2024 al voor $70 miljoen aan gestolen crypto teruggehaald heeft.

Vooralsnog erg succesvol 2024 voor Binance

De security afdeling van Binance levert in 2024 geweldig werk af. In de periode 1 januari tot en met 31 juli wist dit team namelijk al voor $70 miljoen aan gestolen crypto terug te halen. Daarmee heeft het team de prestaties in 2023 nu al overtroffen. In dat gehele jaar werd voor ongeveer $55 miljoen aan crypto teruggehaald. Zoals het er nu naar uitziet, gaat dit jaar dus dubbel zo goed worden. Of misschien zelfs nog beter.

Wat is gestolen crypto precies?

Het klinkt zo mooi: een crypto exchange haalt voor $70 miljoen aan gestolen crypto terug. Maar, wat is gestolen crypto nou precies en wat is de rol van Binance hierin? De crypto exchange zegt hier zelf het volgende over: “De overgrote meerderheid van deze herstelacties en bevriezingen – ongeveer 80% – is gerelateerd aan hacks en diefstal. En diefstallen die extern plaatsvinden. De resterende 20% is gekoppeld aan oplichting die plaatsvindt buiten het Binance-platform”.

Het Binance team voegt hier aan toe dat ze veel samenwerken met branchegenoten. Door samen met andere crypto exchanges te werken, is de kans op het succesvol terughalen van crypto vele malen groter. Daarbij benadrukt Binance dat dit beide kanten opwerkt. Zij werken ook mee aan onderzoeken naar onrechtmatig verkregen tegoeden die hun weg naar het Binance platform hebben gevonden. Dit houdt in dat het Binance team deze digitale valuta in beslag neemt en vervolgens naar de andere crypto exchange stuurt. Die crypto exchange kan het vervolgens met de rechtmatige eigenaar afhandelen.

De Chief Security Officer van Binance, zegt hier het volgende over: “Door onze samenwerking uit te breiden met meer diensten van derden, hebben we een grotere dekking bereikt bij het traceren en terugvorderen van gestolen fondsen”.

Veiliger klimaat

Het nieuwsbericht van Binance is positief nieuws, zowel voor de crypto exchange zelf als voor de gehele cryptomarkt. Binance laat hiermee in ieder geval zien dat ze hun zaakjes goed op orde hebben. Ook laat deze exchange hiermee zien dat de cryptomarkt weer een stukje veiliger geworden is. Daar is absoluut nog veel winst in te behalen, maar de eerste vruchten van de nieuwe maatregelen beginnen zich af te werpen.

De crypto exchanges zijn in de afgelopen jaren veel strenger op gaan treden. Ook hebben zij, door nieuwe technologieën en dergelijke, meer mogelijkheden gekregen om crypto terug te halen. Tegelijkertijd is er bij de crypto exchanges meer focus ontstaan op dit probleem, aangezien dit probleem erg groot is in de cryptomarkt. Het weerhoudt bovendien investeerders ervan om daadwerkelijk in crypto te investeren.

Uiteraard is het (nog) niet mogelijk om diefstal of hacks volledig te voorkomen. Let daarom altijd op je eigen veiligheid en tref alle veiligheidsmaatregelen die je kunt treffen.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Bullish signaal voor Sui: TVL en stijgende actieve wallets

Timo Bruinsma

Wormhole stijgt met 20% in 3 dagen en presteert beter dan Bitcoin

Timo Bruinsma

PEPE richt zich op een uitbraak na whale activiteit

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu